De två senaste ligamatcherna har båda resulterat i förluster, vilket har satt Atlético i ett prekärt läge. Sevilla, Villarreal och Sociedad har alla stått för en mycket fin höstsäsong vilket har resulterat i ett mycket jämnt toppskikt av tabellen där Atlético nu ligger sjätte plats. Det skiljer dock bara ett poäng upp till Sociedad och Villarreal och två poäng till Sevilla. Med andra ord måste Atlético börja vinna igen för att inte tappa mer mark i ligaspelet. Vikten av att göra bra ifrån sig i ligan är något som Simeone underströk i sin presskonferens och det är också, som vi hört så många gånger, en förutsättning att kvalificera sig för Champions League för att ekonomin i rullning.
Helgens match mot Osasuna är på pappret en klar vinst för Atlético. Det gäller dock att Simeone får spelarna att borra ner sina huvuden och jobba för att det inte ska bli som i säsongens två första matcher mot Alavés och Leganés.

Tidigare möten
24/02/14 Osasuna - Atlético Madrid 3-0
25/09/13 Atlético Madrid - Osasuna 2-1
18/03/13 Osasuna - Atlético Madrid 0-2
29/10/12 Atlético Madrid - Osasuna 3-1
31/01/12 Osasuna - Atlético Madrid 0-1


CA OSASUNA
Los rojillos tog sig tillbaka till La Liga med minsta möjliga marginal inför säsongen. I den sista omgången lyckades man knipa sjätteplatsen i tabellen vilket innebar play-off till La Liga. Väl där lyckades man slå ut Gimnàstic och seda slå Girona i finalen, och vips var man tillbaka i La Liga.
Återkomsten har dock inte varit fullt så lyckad som önskat. I skrivande stund ligger Osasuna näst sist i tabellen, med bara sju poäng på tolv matcher, och laget har bara lyckats vinna en match under hela säsongen. I söndags stod man för en ganska dålig insats när man förlorade med 2-0 mot Leganés, vilket bäddar för en del förändringar i startelvan och en Caparrós som försöker motivera sina spelare till hundra. När Atlético sist besökte El Sadar lyckades Osasuna vinna med hela 3-0. Frågan är om Osasuna kan överraska igen, när de behöver det som mest.

Caparrós saknar långtidsskadade Javier Flaño och Dider Digard, dessutom missar också Jaime Romero mötet med Atlético. I övrigt har han hela laget intakt.

TRUPPEN
Målvakter: Mario, Nauzet Pérez
Försvarare: Tano, M. Flaño, David García, Oier, Unai García, Clerc
Mittfältare: Causic, R. Torres, Berenguer, De las Cuevas, Imanol García, Olavide   
Anfallare: Sergio León, Oriol Riera, Rivière, Kenan

POTENTIELL STARTELVA
                       Nauzet
Tano - M. Flaño - Unai García - Clerc
             Imanol García - Oier
Berenguer - De las Cuevas - Torres
                   Sergio León


ATLÉTICO DE MADRID
Efter två raka förluster i ligan, mot Sociedad och Madrid, studsade Atlético tillbaka i mötet med PSV. Med en uppställning som påminde om tidigare säsonger, där Gabi och Tiago spelade centralt och Koke på kanten, tog man en klar seger med 2-0 framför ögonen på delar av redaktionen. I och med vinsten och att Bayern tappade poäng mot Rostov är Atlético klara som gruppsegrare.

Atlético har lite nya skadebekymmer inför matchen. Filipe tvingades kliva av i matchen mot PSV och det är bekräftat att han även kommer att missa mötet med Osasuna. Även Fernando Torres kommer att missa matchen då anfallaren dragit på sig en höftskada. El niño får ett individuellt träningsschema under helgen men det har inte rapporterats om hur länge han beräknas vara borta. Förutom de båda saknas fortfarande Augusto Fernández.

Istället för Torres har Cholo kallat upp 17-årige Nicolás Schiappacasse, som därmed har chans att göra sitt första framträdande med A-laget. Schiappacasse satt på bänken under hela matchen när Atlético mötte PSV i UEFA Youth League. På vänsterbacken väntas Lucas gå in istället för Filipe.


TRUPPEN
Målvakter: Oblak, Moreira
Backar: Godín, Savic, Vrsaljko, Lucas, Juanfran, Giménez
Mittfältare: Tiago, Koke, Saúl, Gabi, Carrasco, Thomas, Gaitán
Anfallare: Griezmann, Correa, Gameiro, Schiappacasse

POTENTIELL STARTELVA

                    Oblak
Juanfran - Giménez - Godín - Lucas
     Correa- Gabi - Saúl - Koke
         Griezmann - GameiroDATUM: söndagen den 27 november 2016
TID: 16.15
SPELPLATS: El Sadar, Pamplona
DOMARE: Mateu Lahoz
TV: Viasat Sport HD
STREAM: Viaplay