Det är ett tufft schema för Athletic nu. Hemmaseger i måndags mot Valladolid, bortatorsk i Madrid i torsdags och nu ytterligare en tuff match under samma vecka!

Matchen i Madrid var kanske inte någon spelmässig höjdare. Atlético var lite vassare och vann rättvist med 1-0. Athletic vårdar boll men saknade lite fantasi i den avslutande tredjedelen. Tyvärr inte något bortamål i detta bortamöte heller och nu väntar en ritigt tuff retur hemma mot Atlético redan på onsdag. Fyra matcher på 9 dagar. Jag hoppas att truppen orkar.

Viktigast denna säsong är fjärdeplatsen i ligan och Valverde har tydligt kommunicerat att det är lagets viktigaste mål. Athletic har idag chansen att, vid seger, utöka avståndet till femteplatsen till fem poäng och hela elva poäng till sjundeplatsen.

Det är däremot inte bara att åka till Pamplona och hämta poäng. Det är det aldrig vilket samtliga lag i La Liga får smaka på år ut och år in. Extra svårt kanske just nu när Osasuna verkar vara inne i ett riktigt stimm! Laget har dessutom ett par intressanta vinternyförvärv som säkert höjer kvaliten på hela truppen.

Valverde har i princip ordinarie trupp med sig. Ytterst glädjande att Muniain är med igen! Hans kreativitet, löpvilja och inställning saknas verkligen när han inte är på plan. Framförallt saknar Herrera sin spelkompis och när Muniain är på spelhumör höjer han verkligen även Herreras spel!

Det positiva i Muniains skada var ju, helt klart, att Ibai tog chansen han fick. Ahtletics nya målkung kommer troligen att starta idag och med en vass Muniain på bänken känns vår vänstersida stark idag!

I övrigt tror jag på ordinarie lag. Aduriz på topp.

Truppen: Iraizoz, Laporte, Morán, San José, Beñat, Iturraspe, Kike Sola, De Marcos, Ibai, Iago Herrerín, Susaeta, Iraola, Mikel Rico, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Ander Herrera och Balenziaga.

Jag skulle starta med:
              Iraizoz
Iraola-Gurpegi-Laporte-Balenziaga
       Iturraspe- Rico
 Susaeta-Herrera-IbaiGomez
             Aduriz

De senaste fem åren har mötet på El Sadar slutat, 2-1, 0-0, 1-2, 2-1, 0-1
Helt jämnt alltså men Athletic vann senast och lägg därtil en seger i cupen för någon säsong sedan så har vi ett litet mentalt övertag kanske!

Matchstart 17:00. CMORE Fotboll sänder.

Jag tippar 1-1

Aupa!