Atletiska klubben från Bilbao tar sig över Pyrenéerna och mot Alpdomäner och staden Lyon. Där väntar en tuff uppgift i form av Europa League gruppspelsmatch mot Olympique Lyonnais som toppar gruppen med 6 poäng på två matcher. Athletic fick endast en poäng hemma mot Hapoel Kiryat Shmona FC och förlust borta mot AC Sparta Praha med 3-1 så man har lite att leva upp till om man ska kunna följa upp årets finalplats.

Läget i på skade- och avstängningsfronten ser ljust ut då Muniain är med i truppen och Herrera bara är avstängd i ligan efter att ha sparkat en Valenciaspelare över hälsenorna i Lördagens ligamatch på Mestalla. Två matchers avstängning blev det till slut för Ander som förhoppningsvis revanscherar sig och spelar än bättre i Frankrike ikväll. Muniain är förhoppningsvis helt återställd efter skadan som gjorde att han var tvungen att lämna Mestallas gräs senast. Det är bara Iñigo Pérez och Ruiz de Galarreta som saknas i truppen pga av skada.

Truppen i sin helhet: Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San José, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Ibai, Raúl, Susaeta, Iraola, Isma López, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Ander Herrera, Castillo, Ekiza, Ramalho.

Laguppställningen kommer troligen att formeras med Iraizoz i mål. En backlinjen bestående av Iraola, Gurpegi, Amorebieta och Aurtenetxe om han är fullt matchtränad. Iturraspe tar hand om det defensiva mittfältet och frmför honom så spelar Susaeta, De Marcos, Herrera och Muniain eller Ibai Gómez beroende på hur pass återställd Iker är. På topp fortsätter målsprutan Aduriz med största sannolikhet.

Olympique Lyonnais kommer till spel med följande trupp: Benzia, Bisevac, Briand, Dabo, Ferri, Fofana, Ghezzal, Gomis, Gonalons, Koné.B, Lacazette, Lisandro, Lopes, Lovren, Malbranque, Monzon, Réveillère, Umtiti, Vercoutre.

Grenier, Gourcuff och Bastos är inte med pga av skador enligt Lyon-redaktionen. Annars är det bästa laget man har till sitt förfogande.

För Athletics del gäller att försöka ta minst en poäng, annars kan det bli mycket svårt att ta sig vidare från gruppen. Det kommer naturligtvis att bli en öppen tillställning och nyckeln till framgång för Athletic är att försöka minimera bjudningar bakåt och vara effektiva framåt på de chanser som skapas.

Aupa Athletic!