Dags för Athletic att göra entré i Copa del Rey. Det verkar som att det satsas på den här turneringen också med tanke på signalerna nedifrån på en ordinarie startelva trots motståndet som dagligdags huserar i tredje divisionen.

Bielsa ser ut att fortsätta med Javi Martinez i backlinjen och har testat Iñigo Perez på vänsterbacken. Annars är det det den vanliga uppställningen.

Iraizoz
Iraola – Javi Martinez – Amorebieta – Iñigo Perez
Iturraspe
Susaeta – De Marcos - Ander – Muniain
Toquero

Lite om motståndarna då? Oviedo slog ut Lugo i första omgången och Salamanca i andra. Man har traditioner som storlag i framför allt primera division och man har faktiskt ett bra facit i matcher mot Athletic om man går tillbaka till tiden då man möttes i högsta ligan. Athletic har bara 9 vinster mot Oviedos 19, samt 10 stycken oavgjorda matcher. Men historien ska förhoppningsvis inte påverka något i den här matchen.

Med gamla legender i klubben som Robert Prosinecki, Marius Lacatus, Stan Collymore, Paulo Bento och Abel Xavier så är det ett lag att ha respekt för.  Även Spaniens före detta förbundskapten Luis Aragones har spelat för klubben på 60-talet.

Men tillbaka till nutid. Athletic har Llorente skadad (oklart hur illa, men nog för att vilas) så om Oviedo är skickliga på att stänga ytor och kontra in någon boll bakom Iraizoz då kan det bli svårt att få med sig tre poäng då det gått lite troll i anfallsspelet på sistone.

Det är lite anmärkningsvärt att Bielsa inte roterar mer i laget och avlastar nyckelspelarna. Vi får hoppas att galningen vet bäst, som vanligt.

Kl 22.00 imorgon kväll går matchen av stapeln. 

Aupa Athletic!