Måndagsmatch och vi laddar inför en svår bortamatch mot hemmastarka Mallorca. Vi själva kommer från en av våra bästa perioder på länge, väldigt länge. Närmare bestämt säsongen då vi slutade på Champions League plats. Fyra vinster på de senaste fyra matcherna och vi är i högsta grad med i kriget om europaspel platser. Så det är tre viktiga poäng som står på spel.

Truppen

Truppen mot Mallorca är följande Iraizoz, Toquero, Koikili, Amorebieta, San José, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Javi Martínez, Muniain, Ekiza samt Urko Vera.

Javi Martínez är återigen med i truppen och ersätter säkerligen Gurpegui, som är avstängd, i startelvan. Amorebieta är tillbaka efter en cirka två månader lång skadeperiod, frågetecknet kommer att ligga i om San José startar tillsammans med Ekiza som mittbackspar eller om Amorebieta går in istället. Orbaiz lär utforma mitten tillsammans med Javi, och förhoppningsvis kommer den nyutnämnda "supertrion" Llorente-Toquero-Munain starta, och noterbart är att Urko Vera fortsätter att övertyga och blir återigen uttagen. I övrigt så ser truppen ut som de senaste omgångarna.

Ustaritz, redan nämnde Gurpegui tillsammans med Aurtenetxe samt Ibai Gómez, Igor Martínez följer inte med på grund utav skador och dylikt. Ocio, Balenziaga, Castillo, Díaz de Cerio och Iñigo Pérez följer inte heller med.

Så vi tror (och hoppas) att Caparros ställer upp med följande startelva:
Iraizoz i mål, Iraola, San José, Ekiza och Koikili formar backlinjen. På mitten går Javi Martínez in istället för Gurpegui och utformar mitten tillsammans med Orbaiz, till höger ställer sig David López och till vänster våran guldgosse Muniain. Längst fram spelar med största säkerhet lejonkungen Llorente tillsammans med Toquero.
Det ända vi är osäkra på är om Caparrós kommer att välja denna mer offensiva uppställning eller om Muniain kommer att få ta plats på bänken så att Gabilondo går in i en mindre offensiv uppställning då vi spelar borta.

Så gick det då…
I senaste mötet mot Mallorca, som spelades den 11 september,  lyckades vi knipa tre poäng i en match där vi spelade stabilt och vann med 3-0 genom mål utav San José, David López och Iñigo Pérez på övertid. Men det var i fjärde omgången och Mallorca hade inte riktigt gått in sina kängor då.

Motståndet
Mallorca kommer till mötet med tre förluster, varav en blytung hemmaförlust mot Sporting och en hårdspelad oavgjord match mot Osasuna i senaste omgången. Laudrup är i behov av en vinst, då det ryktesväga redan börjat talats om ett tränarbyte. Taktiken tycks de ha klar, Laudrup menar att det är extremt viktigt att hålla Athletics spel utanför straffområdet, medan mittbacken Ramis tycker att segerreceptet är att inte låta Llorente röra boll överhuvudtaget. "Om Llorente inte får röra boll under 90 minuter så kommer Athletics chanser att vinna vara minimala."

Det kommer att bli en hård match om tre poäng, Mallorca är starka på hemmaplan. Men vi har våra "tre musketörer" som ångar på, och drömmen om Champions League som bensin. Detta kommer att bli spännande.


- Var: Iberostar Estadi
- När: Måndagen den 14, 21:00
- Hur: TV eller stream