Mallorca:

Det har hänt en del i bottenstriden och Mallorca är numera sist i La Liga på lika många poäng som Celta Vigo. Deportivo la Coruña som låg på bottenplatsen förut har nu vunnit sina fyra senaste matcher och avancerat i tabellen upp ovanför nedflyttningsstrecket. Istället har Zaragoza åkt ned och ligger tre poäng före Celta. Upp till säkerheten och Granada är det fyra poäng.

Mallorca däremot har förlorat sina tre senaste matcher och fick se sig besegrade med 5-0 av Barcelona i den senaste omgången. Hemmalaget har en del intressanta spelare i Giovani Dos Santos, Emilio Nsue och Tomer Hemed som Celta får se upp med.
    Ö-laget har fyra segrar på 15 hemmamatcher och kommer säkert vara sugna på en seger. Precis som de himmelsblå behöver Mallorca poäng för att stanna kvar i ligan.

Celta Vigo:

Bortalaget är inne i en viktig period i ligan. Det spelas matcher som Celta måste ta poäng i om de ska stanna kvar i La Liga. Den första viktiga matchen mot Rayo Vallecano gick inget bra och slutade med förlust, men nu väntar en ännu viktigare match mot Mallorca. Efter det möter de himmelsblå Zaragoza och Levante, det är två matcher som laget måste spela bra i.
    De himmelsblå hade i sin förra match mot Rayo Vallecano chansen att ta sig upp över nedflyttningsstrecket för första gången på över två månader. Men hemmalaget förlorade och ligger kvar på osäker mark. Efter matchen sa Abel Resino att allt hopp inte är borta och att klubben måste fortsätta kämpa.
   - Det är åtta matcher kvar och även om det ser svårt ut måste vi gå vidare till nästa match mot Mallorca. Om vi är rädda för nedflyttning kan vi inte åstadkomma någonting, sa tränaren.

Enligt den spanska tidningen El Mundo Deportivo ska Resino och hans personal haft ett långt möte med spelarna efter matchen där de diskuterade matchen samt hur de ska spela i de kommande omgångarna.
   Resino påpekade på en presskonferens att Celta hade chanser mot Rayo att kvittera men gjorde inte det. Att sätta sina chanser och göra mål är något som de himmelsblå måste bli bättre på. Chu Young-Park som startade förra matchen på topp missade flera bra lägen och kunde inte vara nöjd med sin insats. I Iago Aspas frånvaro måste någon annan kliva fram och göra målen. För chanser skapar Celta men det handlar om att vara effektiva. Mario Bermejo har inför matchen sagt att Celta måste göra allt för en seger och att defensiven måste vara bättre än den varit de senaste matcher.

Ett avbräck för Celta är att Vadim Demidov är skadad och inte kan spela. Men laget får tillbaka Andrés Túñez efter skada. Mittbacken ska ha återhämtat sig från sin skada som hållit honom borta från spel i några veckor. I bortalaget startar kanske Michael Krohn-Delhi som gjorde comeback efter sin skada i den förra matchen.
    Men en annan sak som oroar är de himmelsblåas bedrövliga bortafacit den här säsongen. Celta Vigo har bara en seger hemifrån Balaídos och det är för dåligt.


Truppen till matchen är följande:             

Roberto Lago, Borja Oubiña, Andrés Túñez, Jonathan Vila, Álex López, Mario Bermejo, Danijel Pranjic, Gutavo Cabral, Javi Varas, Chu Young-Park, Fabián Orellana, Quique de Lucas, Michael Krohn-Delhi, Augusto Fernández, Natxo Insa, Rubén Blanco, Jonny Castro och Levy Madinda.

Sammanfattning:

Båda lagen behöver vinna den här matchen om de ska stanna kvar i högsta divisionen. Förra mötet lagen emellan slutade 1-1 efter att Chu Young-Park gjort mål för Celta. Sydkoreanen får gärna göra mål igen och startar nog. Iago Aspas saknas och är den som har gjort flest mål för de himmelsblå den här säsongen. Snart är hans avstängning avklarad och anfallaren kan återvända till spel.

    - Det kommer att bli en svår och intensiv match eftersom båda lagen är i samma situation. Men det är vinna eller försvinna för oss. Laget vet om att det fortfarande finns tid att rädda situationen, har tränaren Abel Resino sagt inför matchen.