Ja det är sannerligen inte samma Malaga som vi såg förra säsongen när man nu likt Chelsea och Manchester City är ägt av en stenrik affärsman som pumpar in pengar i massor.  Själv tycker jag det är vidrigt och man undrar ju var det tar fotbollen i det långa loppet, kommer det finnas någon form av klubbkänsla kvar över huvud taget?

Hur länge dröjer det innan lagen tar namn som "FC Emirates" eller varför inte "Volvo United"?

Som Malaga supporter vet jag inte om man är lycklig över de nya ägarna eller om det mest känns en smula konstigt, hade varit intressant om man fick några kommentarer i ämnet...

Avundsjuka tänker ni då?

Nej jag säger som Caparros.

"Jag är väldigt glad över vad vi har och att vara en del av en väldigt speciell klubb. Efter att ha sett laget försvara våran filosofi,  hur man spelade mot Barcelona och fansens uppträdande och stöd tror jag att folk inom fotbollen är avundsjuka på oss" (ber redan innan om ursäkt för ev översättningsfel)  :-)

Hur som helst tänkte jag innan jul att detta troligtvis kunde vara en bra 3 poängs chans för Caparros mannar men med nyförvärv som Martin Demichelis, Sergio Asenjo, Enzo Maresca, Ignacio Camacho och Julio Baptista
är det ju en helt annan match trots att inte all kommer att spela från start.

Risken finns ju också att Athletic är lite mentalt trötta efter urladdningen på San Mames i veckan så ett oavgjort resultat skulle nog inte kännas helt fel det heller.

Caparros har lite skadeproblem men har tagit ut följande trupp:

Iraizoz, Raúl.
Iraola, San José, Aitor Ocio, Koikili, Castillo, Ekiza.
Gurpegi, Iturraspe, Orbaiz, Javi Martínez, Gabilondo, David López.
Muniain, De Marcos, Llorente, Igor Martínez.

Avstängd: Ustaritz.
Skadade: Aurtenetxe, Amorebieta, Susaeta, Ibai,Toquero.
Petade: Balenziaga, Iñigo Pérez, Ion Vélez, 


Vi chansar på en startelva enligt följandeI Amorebietas och Ustaritz frånvaro får nog Ocio chansen igen efter sin magnifika match mot Barcelona, själv trodde jag inte att han fortfarande hade den höga nivån kvar i kroppen längre men tji fick jag.
San Jose är tillbaka efter sin avstägning och Iraola och Koi tar hand om kanterna.

På mitten blir det troligtvis Gurpegui och Javi Martinez om de nu bara orkar efter det oerhörda slitet i veckan, kanske vilar Caparros någon av dem och då kliver antagligen Orbaiz in.

På högerkanten blir det med all säkerhet David LopezSusaeta inte är med i truppen pågrund skadan han ådrog sig i onsdags.

Vänsterkanten tar vår käre Gabilondo hand om och det har visat sig att han varit väldigt viktig på bortaplan, inblandad i 3 mål de senaste 2 bortamatcherna är inte illa av en spelare vi oftast skäller på.

Llorente är lika självklar som skinkan på julbordet och förhoppningsvis spelar unge Muniain jämte honom, ynglingen fick bara 10 minuter mot Barcelona men oj vilken påverkan han hade på Athletic spelet.

Malaga har som sagt vad värvat friskt och låter trolgitvis en del att tillskotten starta mot Athletic. Malaga åkte likt Athletic ur cupen i veckan efter förlust hemma mot Sevilla med 0-3 och sammanlagt 3-8 trots att man enligt rapporter gjorde en ganska bra match.

Vi får se hur stor påverkan nyförvärven har...

De 5 senaste har slutat:
Maj 5,    2010        Athletic Bilbao 1 - Malaga 1

Jan 10,  2010       Malaga 1 - Athletic Bilbao 1
Jan 31,  2009       Athletic Bilbao 3 - Malaga 2
Sep 14, 2008       Malaga 0 - Athletic Bilbao 0
Feb 4,   2006       Malaga 2 - Athletic Bilbao 1

Prel. startelva för Malaga

Asenjo;
Jesús Gámez, Weligton, Demichelis, Mtiliga;
Apoño, Camacho;
Quincy, Seba, Duda;
RondónMatchinfo:
Málaga - Athletic BIlbao
Var:La Rosaleda, Málaga
När: Kl.18:00 8/1
Domare: Velasco Carballo