FC Barcelona

Efter att ha spelat oavgjort (2-2 i första mötet av två) mot Málaga för en vecka sedan så inkasserade Barcelona dessutom sin första förlust i ligan för säsongen när Real Sociedad vände 0-2 till 3-2 . Det märkliga med de båda matcherna är att blaugrana under stora delar av matcherna hade fullständig kontroll på händelserna ute på planen.  Men dålig koncentration och nonchalans gjorde att man bjöd in sina motståndare i något som verkade stabilt och säkert. Både mot Málaga och Sociedad borde man ha satt spiken i kistan redan i första halvlek.

Men nu är det som det är och det är bara att gilla läget. Barcelona kommer till matchen utan Tito Vilanova som är på behandling för sin tumör i New York. Detta innebär att Jordi Roura återigen tar huvudansvaret i Titos frånvaro. Skadeläget i truppen ser väldigt ljust ut och nu har dessutom Cuenca fått grönt ljus efter sin långvariga knäskada.

Startelvan är svår att förutse men allt talar för att båda lagen i stort sätt kommer ställa upp med ordinarie elvor. Det enda givna kortet i Barcelona är givetvis José Manuel Pinto och med sin inoljade hästsvans så vet han om någon vad som krävs för avancemang i copan.

Preliminär startelva:

Pinto
Alves, Pique, Puyol, Alba
Xavi, Busquets, Fabregas
Pedro, Messi, Iniesta
 
Malaga C.F.

Manuel Pellegrinis Málaga har charmat hela fotbollseuropa med sin attraktiva fotboll och är ett lag att räkna med numera. Efter lagets imponerande insats på Camp Nou så följde man upp det med att spela 1-1 hemma mot Celta Vigo.

Solkustlaget kommer till spel utan Nacho Moneral som blev utvisad på Camp Nou efter ha fällt Pedro som stormade fram i ett friläge. På Camp Nou ställde dessutom Pellegrini över spelare som Joaquin och Isco som nu förväntas vara med i startelvan.

Inför matchen mot Barcelona har Malaga även gjort klart med Lucas Piazon från Chelsea och Diego Lugano från Paris Saint-Germain som båda kommer på lån och kanske tar någon av dem plats i truppen redan imorgon.

Preliminär startelva:

Kameni
Sanchez, Demichelis, Weligton, Gamez
Toulalan, Camacho
Joaquin, Isco, Eliseu
Santa Cruz

Viste du att:


-  Malaga har bara vunnit en enda match i Copa del Rey denna säsong. Det gjorde man mot Eibar den 8e Januari med 4-1.

- Fabregas har aldrig förlorat i Copa del Rey. Han har spelat 11 cupmatcher och gjort 4 mål samt  7 assist.


Vart? La Rosaleda
När? 22:00
Kanal? TV4 Sport xtra