Málaga
First things first, hur står det till med hemmalaget egentligen? Exceptionellt uselt på alla sätt och vis, kan man sammfatta det som. Det gör ont i mig att Málaga inte har jobbat in En Enda Seger på senaste femton kamperna (alla tävlingar)

Om man nu ska ha någon form av andralag i samma liga som ens favoritlag så är det Málaga som är mitt. Jag spenderade en sommar i staden som utbytesstudent och tog med mig uteslutande fina minnen hem.
Så jag vill gärna att det går helt ok för klubben. Men jag gråter inte direkt om det ändå blir lite jo-jo då och då. Málaga kommer alltid igen.

Andalusierna hade en streak på fyra raka utan förlust i början av året, visserligen fyra kryss men ändå någon form av stabilitet och trygghet kan man tänka. Därefter var det dock åter till gamla synder när man åkte till Gran Canaria femte februari och kom hem med en uddamålstorsk. Därefter har det blivit ytterligare fem raka smällar mot Atlético, Valencia, Athletic, Sevilla och Leganes.


Inför hemmaderbyt mot Sevilla 28 februari tänkte jag att denna får Málaga bara inte förlora om det ska bli tal om någon klättring uppåt. Sagt och ogjort, 0-1 och där tror jag gardinen fälldes ner för denna säsong. Tabellen säger åtta poäng upp till säkerhet med elva matcher kvar. No way...

Jag ska inte sitta här och låtsas som om jag har någon vidare koll på Málagas potentiella startelva. Såhär startade de sist så kanske blir samma igen:
Jimenez
Rosales, Hernandez, Miquel, Ricca
Rolan, Iturra, Lacen, Castro
Bueno, En Nesiry
 
FC Barcelona

Låt oss prata om det väsentliga, Barca!
Fint som småländskt snus att piska till Atlético sist, rent resultatmässigt då. Vill man veta lite mer om varför just jag i min begränsade värld tycker att dessa gnetiga 1-0-segrar (är kanske lite hård här, vi spelade helt ok) kan vara ett problem så finns en krönika ute på sidan om det. Läs och håll med, eller säg emot!


Jag fick egentligen två tankar till mig efter den matchen.
1. Jag vet inte HUR bra Leo är, men han är jävligt bra.
2. Ligan är klar.
Jinxa hit och jinxa dit, Ernesto släpper aldrig aldrig aldrig detta. Framförallt bjuder han inte in Simeone genom att hålla på och larva sig på solkusten. Tata, Pep och Enrique hade säkert kunnat sätta sig på alldeles för höga hästar här och sen falla med en hejdundrande duns, men inte Ernesto. Nej nej, detta vinner vi. Hur har det då sett ut för fotbollens ädla riddare historiskt mot Málaga?  Sämre än vad man kan tro, faktiskt. Sista tio har slutat med sex segrar i vår favör, två segrar för blåvitt och två kryss.


Málaga är desperata och det ska man eventuellt akta sig för att underskatta, samtidigt har borde Málaganeserna (typ) varit desperata även de senaste tio omgångarna men inte fan har någon på läktarn där nere blivit gladare för det.
Det som är intressant med denna fight är, snarare än resultatet, hur vi ställer upp med tanke på att det väntar en ganska viktig match i veckan..
Vi får väl vänta och se, men truppen ser i alla fall ut som följer: Ter Stegen, Piqué, Rakitic, Sergio, L Suárez, Leo, Dembélé, Cillessen, Coutinho, Paulinho, Paco, Alba, Digne, Sergi, Gomes, Vidal, Umtiti, Vermaelen.


Jag är antagligen sämst i norra Europa på att gissa elvor, idag är min gissning:
Ter Stegen
Sergi, Piqué, Umtiti, Alba
Coutinho, Sergio, Paulinho, Rak
Messi Suárez
 
Vidare hittar väl Ernesto på någon modern diamant eller liknande, men jag tror hur som helst att ovan elva får inleda. Kanske Dembélé tränger sin in nånstans. Vamos a ver!
 
Tar för givet att Málaga ser pigga ut första kvarten, Barca bråkar sig in i matchen med en saftig glidtackling av Umtiti som startskott. Hemmalaget bryts sakta men säkert ner och matchen slutar 0-2.
Nu när grande Andres är borta krävs att någon annan tar tag i kreativiteten på mitten och låser upp ett förmodat lågt stående hemmalag. Coutinho kunde ju vara en kandidat. Bra match att explodera i herr stjärnvärvning!
 
Matchfakta:
Match: Málaga CF -  FC Barcelona
Var: La Rosaleda, Málaga
När: Lördag 10/3 kl 20.45
TV: Viasat Sport Premium
Internet: Viaplay