Málaga:
 
Inför helgens omgång ligger Málaga på elfte plats 20 inspelade poäng på 17 matcher. Det är ett godkänt facit för klubben som inledde säsongen väldigt svagt men sedan har spelat upp sig.
 
Lagets leds av duktige tränaren Javi Gracia och är i bra form. Málaga har tre raka segrar bakom sig, bland annat mot Atlético Madrid och senast mot Levante.
 
Defensiven är klubbens största styrka och man har släppt in näst minst mål i hela ligan, enbart Atlético Madrid är bättre på den fronten. Framåt har man det svårare att göra mål och hittills har det bara blivit 11 fullträffar och med det är man sämst i hela La Liga.
 
I anfallet återfinns bland annat gamle Celta Vigo-spelaren Charles och han är lagets bäste målskytt med sex fullträffar. Annars är målvakten Carlos Kameni och mittfältaren Recio viktiga spelare.
 
Celta Vigo:
 
Det nya inleddes med en tråkig men förväntad nyhet för Celta Vigo med att Augusto Fernández lämnade laget för Atético Madrid. Affären var på gång under flera veckor och blev offentlig på nyårsdagen. Mittfältaren skrev på för 3,5 år och du kan läsa mer om övergången här.
 
För andra gången på cirka ett halvår har Celta Vigo förlorat en viktig kugge på mittfältet och ledningen hoppas hitta en ersättare så snabbt som möjligt till Augusto Fernández.
 
Årets första match blir mot Málaga och Celta Vigo vill vinna för att ta tillbaka fjärde platsen som Villarreal tog över i förra omgången.
 
Den stora frågan blir vem som ersätter Augusto Fernández som defensiv mittfältare och Eduardo Berizzo har öppnat för att Sergi Gómez tar steget upp från backlinjen. Andra alternativ är Nemanja Radoja som dock inte är helt återställd från skada och unge Borja Fernández som har lite erfarenhet.
 
Annars har målvaktsfrågan blivit intressant eftersom Berizzo roterat de senaste två omgångarna och Sergio Álvarez och Rubén Blanco stått varsin match. Troligen tar den sistnämnda plats mellan stolparna.
 
Preliminär startelva:

 
Rubén Blanco;
Jonny Castro, Gustavo Cabral, Hugo Mallo, Carles Planas;
Daniel Wass, Sergi Gómez, Pablo Hernández;
Fabián Orellana, Iago Aspas, Theo Bongonda.
 
Om matchen:

Vad: Spanska ligan, omgång 18, Málaga-Celta Vigo.
Var: La Rosaleda (Málaga).
När: lördag, 22:05, 2/1-2016.
Tv: Viaplay.