Málaga:

Málaga har ett väldigt intressant lag som gjort det bra hittills den här säsongen. Javi Gracia tog över som tränare i somras och han har en ung trupp med flera intressanta namn. Tränaren kom närmast från Osasuna som åkte ur La Liga förra säsongen och han har överträffat förväntningarna såhär långt.

Inför helgen ligger laget på sjundeplats, en position ovanför Celta Vigo, med 24 poäng. I den senaste omgången visade Málaga styrka när man besegrade Deportivo la Coruña med 1-0 efter att ha förlorat de två omgångarna innan mot de två stora Madrid-lagen. Andalusierna vände den negativa trenden och vann igen.

Carlos Kameni har tagit över förstaplatsen mellan stolparna och håller VM-succén Guillermo Ochoa på bänken. På mittfältet är Ignacio Camacho en viktig kugge och framåt finns det en del ungdomlig offensivlusta med spelare som Sergi Darder, Juanmi och Ricardo Horta.

Celta Vigo:

Celta Vigo är inne i en tuff period med fyra raka förluster i ryggen och en oavgjord match innan det. Värre blir det av att ”de himmelsblåa” bara gjort ett mål på sina fem senaste tillställningar och det kom på straff mot Las Palmas i spanska cupen.

Närmast kommer Celta Vigo från en 0-3-förlust mot Real Madrid efter ett hattrick från Cristiano Ronaldo. Första målet kom på straff efter att portugisen fallit enkelt i straffområdet och sedan kunde huvudstadslaget kontra in ytterligare två strutar.

Det innebär att Celta Vigo har tre raka förluster i ligan och senaste segern kom för över en månad sedan mot Barcelona. Den dåliga sviten behövs brytas och ”de himmelsblåa” vill göra det under lördagskvällen mot Málaga.

Eduardo Berizzo har pratat om det kan ske förändringar i startelvan för att ”väcka” laget. Han ville inte säga något konkrekt men Charles kan vara ett alternativ som anfallare. Tränaren har även sagt att förlusterna har gett honom en del att tänka på och att han vill ha tillbaka flytet i spelet som Celta Vigo haft tidigare.

Celta Vigo får klara sig utan viktige backen Gustavo Cabral som är skadad. Han skadade sig mot Real Madrid och är borta i cirka en vecka.

Preliminär startelva:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Sergí Gómezl, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Augusto Fernández, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Fabián Orellana, Joaquín Larrivey, Nolito.

Om matchen:

Vad: Spanska ligan, omgång 15, Málaga-Celta Vigo.
Var: La Rosaleda (Málaga)
När: lördag, 22:00, 13/12-2014.
Tv: C More Sport.