Malaga
Juande Ramos, Marcelo Romero och Michel. Det är tränarna som under säsongen tränat Malaga. Romero tog över i december efter att Juande Ramos fått stiga åt sida. Officiellt kom de överens ömsesidigt men på La Rosaleda skrek fans att han skulle lämna efter laget åkt ut mot Cordoba i cupen och en smärtsam förlust i Andalusienderbyt mot Sevilla. Laget hade då spelat ihop 21 poäng på 16 matcher och låg 11:a i tabellen. Romero lyckades under de 10 matcher han varit tränare för klubben förlora 7. Den 7:e mars tog välkända Michel över, med rutin från Sevilla, Marseille och Olympiakos (där han lyckades besegra Atlético i CL 2015). De två matcher Michel haft ansvar över laget har slutat med en hemmaförlust mot Alaves och en 0-0 match i bottenmötet mot Leganes.
Laget ligger nu 6 poäng över nedflyttning på en 15:e plats med 27 poäng. Tongångarna är dock positiva i Malagalägret där man utlovat att de ska göra allt de kan för att vinna på lördagskvällen. Under de senaste 5 mötena mellan lagen på La Rosaleda har Malaga vunnit 1 gång och 4 oavgjorda.
Skadorna är något som oroar Malaga då många spelare är tveksamma till spel. Spelare som Kameni, Juanpi och Sandro (lagets bästa målskytt med 7 mål) har tränat med laget under veckan men det återstår och se om de startar mot los rojiblancos. En-Nesyri, Kone och Wellington är alla skadade och borta en tid samtidigt som Charles är avstängd. Många av dessa är offensiva så kollegorna på hemsidan tror att Michel kommer frångå från sin 4-4-2 uppställning.
 
Atlético de Madrid
Bara en rejäl svacka för Real och Barca skulle göra att Atleti har chans på sin 11:e ligatitel. Det viktigaste är dock åter igen att ta igen de två poängen till Sevilla som skulle göra att man går om de på inbördes möten. Man har två vinster var men i och med 3–1 vinsten senast har Atleti gjort ett mål mer. Nu möter Sevilla i helgen Real så matchen på La Rosaleda är en ytterst viktig match.
När jag tittar på spelschemat är det överkomliga matcher som återstår där Real borta är det stora hindret. Vi fans kan man snegla medan spelarna enbart fokuserar på nästa uppgift. Mars månad innehöll många tuffa matcher, där det egentligen började med Leverkusen borta i första mötet i CL i slutet av februari. 7 matcher senare där har laget bara förlorat mot Barcelona borta och ytligare ett poängtapp mot Deportivo. Man lyckats gå vidare i mot tyskarna i Champions och vunnit sammanlagt 4 matcher, däribland de tre senaste i ligan. Så formen få ses som bra. Skadelistan ser mindre okej ut dock. Vrsaljko, Moya (som förnyat sitt kontrakt över nästa säsong), Gameiro, Gaitan har gjort Tiago och Augusto sällskap bland spelare som får stå över pga skador. Carrasco är även han avstängd. 7 spelare som vanligt tar plats i en trupp och 11a. Det tål att sägas igen att jag verkligen hoppas man få se fältherren Tiago byta om på Calderón under de sista 5 matcherna och tackas på ett sätt han förtjänar, för mycket påpekar att han lämnar nästa säsong.
Skadeläget har gjort att tre spelare från B-laget fått prova på äventyret som A-lagsspelare, det gäller försvararen Alberto Rodriguez och mittfältarna Keidi och Olabe. Även Cerci finns med på listan men blir inte förvånad om han inte får någon speltid ändå, den gode italienaren.
 
Truppen i sin helhet:
Oblak and Moreira.
Godín, Filipe, Savic, Lucas, Juanfran, Giménez och Alberto Rodríguez.
Koke, Saúl, Gabi, Cerci, Thomas, Keidi och Olabe.
Griezmann, Torres och Correa.
 
Förväntad startelva (4-4-2)
Oblak
Juanfran-Savic-Godin-Filipe
Koke-Thomas-Gabi-Saul
Greizmann-Torres
 
Matchen visas på Viaplay och på Viasat Sport Fotboll med start 20:45. 

¡Aupa atleti!