När? 18 december kl 18:00
Var? Estadi Ciutat de València
Hur? Bet365.com livestreaming

Som vanligt är det mer nedtonade förväntningar när det vankas bortamatch och med tanke på de skavanker som finns i både spel och spelarförrådet så vågar man inte hoppas på för stora bedrifter.

Athleticlägret är fullt av slitna spelare med lite småskador. Amorebieta drog på sig en fotskada på träning och är inte med i truppen. Koikili är även han skadad så startman på vänsterkanten blir Castillo som inte gjort många matcher från start den här säsongen.

Vidare så finns det lite tveksamheter på mittfältet. Mot Espanyol senast så blev navet i Athletics mittfält, Javi Martinez, utbytt och han har inte riktigt spelat som vi alla vet att han kan. Vad det beror på kan man givetvis bara spekulera i. Han är ung och spelat många matcher så det kan säkert vara en kombination av fysik trötthet och psykisk press. Han är trots allt ”landslagsspelaren” och man vet inte heller hur mycket att alla transferrykten påverkar honom.

Orbaiz tog hans plats och gjorde en bra insats med ett passningsspel som vi inte sett från veteranen på ett tag. Han kan nog vara en het kandidat till att starta. Men vad har Caparrós för planer för unge Martinez? Får han börja på bänken eller är det Gurpegi som får stå åt sidan? För inte tänker han stoppa in alla tre som han gjort tidigare på bortaplan? Ja, det är lite mer att fundera på om man är coach för de rödvita.

Framåt finns det lite att fundera på också. Både Toquero och Muniain har grov måltorka och Llorente har brottas med lite trötta muskler efter alla dessa matcher han spelat från start. Ion Velez har inte heller lyckats sätta dit den i sina inhopp. Susaeta är även han ganska ofarlig i motståndarnas straffområde.

En annan man som gjorde ett avtryck när han kom in var David Lopez som gick in och slog några halvdana inlägg för att sedan gå fram och sätta årets snyggaste frispark och vinna matchen åt lejonen. Hur belönas han? Får han en plats i startelvan? Eller tar slängs han in när det vankas bra frisparkslägen?

Spelet har sett ut att ha gått i lås lite, men på något sätt lyckades man vända med mycket hjälp av hemmafansen. Dem får man klara sig utan i Valencia. Jag tror att antingen Susaeta eller Javi Martinez får stå åt sidan för andra spelare imorgon. Caparrós har matchat i stort sett samma lag i ett tiotal matcher i rad nu så det behövs nog lite rotation, men inte för mycket förstås.

Jag sitter och drömmer lite om en 4-3-3 uppställning med Javi Martinez, Gurpegi och Orbaiz på mitten och Muniain, Susaeta och Llorente på topp men det är kanske att för långt ur boxen? Vad vet jag?

Det är en svårtippad startelva inför matchen men truppen som Señor Caparrós bjuder på är enligt följande:

Iraizoz, Toquero, Ustaritz, San José, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Aitor Ocio, Castillo, Javi Martínez, Muniain.

En trolig startelva skulle kunna se ut så här:

Iraizoz
Iraola, San José, Ustaritz, Castillo
Gupegi, Javi Martinez, Orbaiz, Muniain
Toquero, Llorente


Levante är svåra att säga något om. De blandar och ger. 2-0  mot Atlético hemma är en stark insats, och det är hemma de får se till att skrapa ihop poängen. De har tagit 10 av 15 på hemmaplan och de kommer att slåss för varje poäng.

Del Horno återfinns numer i Valencia-laget och det blir förstås speciellt att möta sina gamla kamrater från Bilbao. Caicedo är en ung anfallare från Manchester City som har gjort sex mål, och blir något att se upp med för Athleticförsvaret.

Levante har några riktiga rävar i backlinjen med erfarenhet som Javi Venta, Ballesteros och Nano. På mittfältet kommer Sergio att försöka styra och ställa. Han kommer senast från Deportivo och har gått in som startman i Levante och har även satt två baljor på vägen.

Annars är det inte namnkunnigt. Levante har även de en Gorka (Larrea García) i sin trupp med ett förflutet i Real Sociedads ungdomsled. Vi får se om han får chansen att visa upp sig för sina ”landsmän”.

Levante har förstås som mål att ta sig högre upp i tabellen. De har säkert inga ambitioner eller förmåga att hamna på övre mittenplaceringar, men så långt ifrån nedflyttningsstrecket som möjligt vill de säkerligen ta sig.

Athletic har varit en besvikelse – så här långt – på bortaplan, och det måste till en till dimension när man inte har hemmapubliken i ryggen. En sån här match måste vinnas om det ska bli några Europaplaceringar för Athletic för efter nyår så börjar schemat om med svåra matcher igen.

Sista rycket. Aupa Athletic!