Levante:

Lucas Alcaraz tog över Levante två månader in på förra säsongen efter en dålig inledning på ligaspelet. Den nye tränaren ledde klubben till säkrare mark och till slut en fjortonde plats. Under sommaren har han och laget förberett sig för att undvika nedflyttning igen.

Levante har dock tappat viktige och erfarne anfallaren David Barral. Ersättaren heter Deyverson och kommer från portugisiska Os Belenenses där han inledde förra säsongen väldigt starkt och sedan lånades ut till tyska Köln i januari.

För 24-åringen betalade Levante två miljoner euro, vilket är mycket pengar för klubben. Även försvararen Ángel Trujillo är en intressant värvning med erfarenhet av La Liga från tiden i Almería. Från samma klubb kommer även Rubén och Verza gratis.

Inför helgens omgång har Alcaraz sagt att han troligen kommer spela 5-3-2 men att det inte är någon defensiv uppställning. Tränaren har alla sina spelare tillgängliga men uttryckte enligt Faro de Vigo bekymmer över att alla inte är i samma form eftersom de anlände vid olika tider till försäsongen.

Alcaraz sa också att laget inte ska tänka för mycket på förra säsongen utan kämpa för att vinna varje match. Tränaren berömde även Celta Vigos offensiv som han ser som det största hotet inför söndagens drabbning.

Celta Vigo:

Efter åttonde platsen i ligan förra säsongen har Celta Vigo gjort om en del under sommaren. Under försäsongen har resultaten varierat men varit godkända och det är först nu som det verkligen gäller. Viktiga spelare som Michael Krohn-Dehli och Santi Mina har lämnat, medan nyförvärv som Iago Aspas och John Guidetti har anlänt.

Det är framför allt anfallet som ser annorlunda ut, men de två viktiga kuggarna Nolito och Fabián Orellana är än så länge kvar. Den förstnämnde ryktas kunna vara på väg till Barcelona, men de senaste nyheterna är att spanjoren ska förlänga sitt kontrakt till 2020 och då höjs hans utköpsklausul till 30 miljoner euro. Yttern är uttagen till helgens inledande match i den spanska ligan och startar troligen.

Under veckan har Celta Vigo tränat på med ett pass om dagen, förutom på onsdagen då man körde två stycken. Inga spelare är skadade inför mötet med Levante och Eduardo Berizzo har tagit ut 19 spelare till mötet med Levante, de som är utanför truppen är Levy Madinda, Yelko Pina samt David Costas.

Tränaren har inför matchen sagt att han ser fram emot en spännande säsong som han tror kommer bli svårare än den förra. Berizzo menade att förväntningarna är högre nu eftersom laget förra säsongen visade att man kan spela bra fotboll och vinna matcher.

Berizzo vill utveckla laget ytterligare och sa att matchen mot Levante är ett bra test på lagets fysiska och spelmässiga status. Tränaren menade att tålamod och att spelarna rör sig mycket för att skapa lägen kommer att vara viktigt i söndagens match.
 
Under försäsongen har konkurrensen om startplatsen mellan stolparna ökat och i den första omgången startar Rubén Blanco eftersom förra säsongens förstaval Sergio Álvarez är avstängd. Annars har Berizzo inte velat uttala sig om vem som är förstavalet och tränaren har istället båda målvakternas kvalitét och den hälsosamma tävlingen de emellan.

Startelvan kommer troligen att likna den som spelade i senaste träningsmatchen mot Genoa. Under den gångna veckan har John Guidetti haft skadeproblem och tränade inte under två dagar med laget. Men under fredagen fick svensken godkänt för att vara med i truppen och kan göra sin officiella debut för Celta Vigo.

Preliminär startelva:

Rubén Blanco;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Daniel Wass, Augusto Fernández, Pablo Hernández;
Fabián Orellana, Iago Aspas, Nolito.

Om matchen:

Det här är Celta Vigos 50: nde säsong i La Liga och klubbens hoppas inleda den med en seger.

Vad: Spanska ligan, omgång 1, Levante-Celta Vigo.
Var: Ciutat de Valencia.
När: söndag, 22:00, 23/8-2015.
Tv: Ingen svensk kanal sänder matchen.