Inför
Atlético åker ännu en gång till Valencia. Denna gången möter man femtondeplacerade Levante som endast ligger fyra poäng ner från nedflyttning. De båda lagen kommer till matchen med behovet av att ta tre poäng då Atlético vill säkra tredjeplatsen samtidigt som Levante inte vill riskera att dras ner i bottenstriden då endast två matcher återstår efter att helgens omgång spelats klart. 

Förra årets möte på Ciutat de Valencia slutade med en 2-0-vinst för hemmalaget. Atlético såg väldigt nervösa och slarviga ut och det var otroligt nära att matchen mot Levante skulle bli den som satte käpp i hjulet på en potentiell ligaseger. Säsongens match betyder minst lika mycket för Atlético som efter Valencias poängtapp på lördagskvällen hr chans att rycka ifrån och näst intill säkra tredjeplatsen som innebär Champions League-spel.

Levante UD
Laget befinner sig i en situation som varit flera gånger under de senaste säsongerna. Man ligger för närvarande på en sjuttondeplats i den spanska ligan och har fyra poäng ner till osäker mark. Efter att ha gjort en mer eller mindre usel säsong har man nu lyft sig lite och har endast förlorat en av de fyra senaste matcherna. Senaste förlusten kom i förra omgången mot Real Sociedad (3-0) men innan dess lyckades man slå både Cordoba och Getafe samt spela oavgjort med Espanyol.

Truppen

Målvakter

1 Jesús Fernández
13 Mariño

Försvarare
2 Iván López
3 Toño
4 Navarro
6 Vyntra
12 Juanfran
14 Ramis
19 Pedro López

Mittfältare
8 El Zhar
10 Rubén
11 Morales
21 Ivanschitz
22 Sissoko
25 José Mari
26 Camarasa

Anfallare
5 Uche
7 Barral
9 Rafael

 Simao, Casadesús
Pape Diop
 Nikos, Xumetra


Atlético Madrid
Med tre omgångar kvar av La Liga ser man ut att nå sitt mål, tredjeplatsen som innebär direktplats till Champions League. Rent poängmässigt har säsongen sett relativt lik ut den förra då man vann ligatiteln men efter spelartappen har man varit tvungna att bygga om laget vilket gjort att man inte varit lika bra. Samtidigt har Real Madrid och Barcelona förstärkt inför säsongen och Leo Messi har hållt en otroligt hög nivå vilket vi inte fick se så mycket av under förra säsongen.

Under veckan som gått han man framför allt tränat på snabba korta passningar då man vet att Levante är ett lag som är otroligt bra att försvara och inte släpper till något i straffområdet om man inte spelar väldigt smart och snabbt.

En annan ljusglimt som kommit fram under veckan är att Saúl valt att förlänga sitt kontrakt med klubben med ytterliggare två år vilket betyder att han numera har ett kontrakt som sträcker sig fram till 2020. Det är fortfarande oklart hur mycket spelarens klausul ligger på men under den senaste tiden har man valt att sätta höga utköpsklausuler då man inte vill att det ska hända samma sak som inför denna säsong där halva laget lämnade.

Truppen

Målvakter
Moyá
Oblak

Försvarare
Siqueira
Jesús Gámez
Juanfran
Miranda
Giménez
Lucas

Mittfältare
Mario Suárez
TIago
Koke
Raúl García
Arda Turan
Gabi
Saúl

Anfallare
Griezmann
Mandzukic
Raúl Jiménez
Fernando Torres


 Godín
 Ansaldi, Cani


Matchen
Datum: söndagen den 10 maj
Matchstart: 12:00
Spelplats: Estadi Ciutat de Valencia
Kapacitet: 25,354 åskådare
Planen: 107x69m (naturgräs)
Domare: Hernández Hernández
TV: C More Sport / HD
Streaming: C More Play / C SPORTS. Matchen kan även ses via en mängd andra sidor på nätet. En av alla dessa är Rojadirecta.