UD Las Palmas
Las Palmas har blivit ett lag som inget lag har kunnat räkna med en enkel seger mot. Laget från Gran Canaria innehar en väldigt fin trupp med gott om teknik. Inför säsongen värvades Kevin-Prince Boateng och Marco Livaja in för att spetsa offensiven. Den förstnämnde har stått för en fin säsong med sina tio fullträffar (med det är han klubbens bästa målgörare) i La Liga och man kan dessutom lägga till tre assist på hans konto.
Mot Atlético kommer dock ingen av dessa herrar att befinna sig på planen, Boateng har
råkat ut för en bröstskada och Livaja avtjänar en längre avstängning efter ett rött kort som han fick mot Alavés. Utöver dessa två går även väldigt duktiga yttern Jonathan Viera skadad.
Det finns dock spelare för tränaren Quique Setien att ersätta med. Under vinterns silly season plockade klubben in forna Real Madrid och Barcelona spelarna Jesé och Halilovic på lån.  
 
Vad det verkar så ska Quique Setien vara väldigt nära att krita på ett kontrakt för Valencia från nästa säsong. Klart står det dock att han kommer att lämna klubben efter sommaren efter en dispyt med ledningen.
Quique har ändå gjort mycket bra saker för Las Palmas, när han först tillträdde klubben 2015 låg laget på nedflyttningsplats men han lyfte till slut upp laget till en elfte plats. Det ska även nämnas att han har ett förflutet i Atlético de Madrid som spelare mellan 85 och 88, 73 matcher stod han för i rödvitt.
 
Det som har varit ett stort problem för laget är deras bortaspel. Utav sina tio segrar under säsongen har endast en varit på bortaplan och det var i öppningsmatchen mot Valencia. De tenderar även att släppa in mycket mål bakåt, majoriteten av dessa på bortaplan med så klart.
Det ska väl inte så mycket till att för att förstå att resorna från Afrika är aningen mer slitsamma än vad de är för andra lag i Spanien.
När det gäller antalet insläppta mål är Las Palmas det fjärde sämsta laget i den statistiken. 61 mål har de släppt in, där blir de slagna av bottentrion.
Men det här med resandet gäller ju så klart och motsatt håll med, hemmaspelet har fungerat mycket fint. På Estadio Gran Canaria har de endast förlorat två matcher under säsongen, och de gör för det mesta en del mål på hemmaplan.
 
Potentiell startelva
Varas
Simón – Lemos – Bigas – Lopes
Montoro
Momo – Tana – Hernán Trjuilio – Halilovic
Jesé
 
 
Club Atlético de Madrid
I veckans seriespel kom någonting som de rödvita inte upplevt de senaste månaderna, nämligen en förlust. Personligen så såg jag inte matchen men har i efterhand läst att det var ett väldigt ineffektivt Atlético som spelade i den matchen.
Den förlusten samt Sevillas seger gjorde att Simeones manskap tappade det lilla poängöverläge de hade gentemot Sevilla i kampen om tredje platsen, båda lagen ligger nu på 68 poäng. Madrasserna innehar dock fortfarande ledningen tack vare bättre inbördes möten och bättre målskillnad.
 
Atlético har dock fortfarande Champions League att tänka på. Även om mantrat i klubben är ”partido a partido” så är det nog svårt att hålla tankarna från semifinalerna mot storebror Real Madrid. Samtidigt som Simeone säkerligen kommer att fortsatta att matcha starka elvor i ligaspelet så kommer han troligtvis att försöka vila de spelare som är möjliga att vila (eller byta ut de efter resultat).
 
”En olycka kommer sällan ensam”. Och så vart det i den senaste matchen mot Villarreal. Det var inte enbart en sällsynt förlust vi fick uppleva utan även kantspringaren Carrasco fick lämna planen i förtid, belgaren kommer att vara borta de närmsta matcherna men förhoppningen är att han ska vara tillbaka till returen i Champions League.
Ett annat stort problem för Simeone är även avsaknaden av högerback för tillfället då både Juanfran och Vrsaljko går skadade. På den platsen har Giménez vikarierat de senaste matcherna.
Mot Las Palmas är även Godín borta pga avstängning, så det kommer vara en aningen sargad backlinjen för Atleti.
Utöver dessa herrar är ju Augusto sedan tidigare skadad.
 
Truppen
Oblak, Moyá, Moreira; Filipe, Savic, Lucas, Giménez, Alberto Rodríguez; Tiago, Koke, Saúl, Cerci, Gabi, Thomas, Gaitán; Griezmann, Torres, Gameiro och Correa.
 
Potentiell startelva
Oblak
Giménez – Savic – Lucas – Filipe
Gaitán – Gabi – Saúl – Koke
Griezmann – Torres
 
Matchfakta
Var: Estadio Gran Canaria, Las Palmas
Dag: Lördagen den 29/4
Tid: Klockan 18:30
Tv: Matchen kommer att sändas på Viasat Fotboll, Viaplay och Unibet Stream.