Granada C.F
En av säsongens stora värvningar i Granada, Thievy Bifouma, har skapat sig en del bekymmer.  Kongolesen som inte har ett jättebra rykte sedan innan valde själv att lämna en träning i förtid utan tillåtelse. Som straff är han nu åtsidosatt fram tills januari då ska klubben kolla över situationen igen.

Granada, som ligger på 17e plats, är ett lag som är väldigt kontringsintriktade och annat lär det inte bli mot Atlético. Sett till tränaren Sandovlas uttalanden så verkar det som att de kommer försvara ännu tajtare. Och vi som följt Atlético vet att Simeones mannar haft stora bekymmer mellanåt med sådant, fast det har blivit bättre för varje match.
Granada använder sig utav en 4-3-3 formation och slår gärna långa bollar i sitt kontringsspel.

Sucess och El-Arabi som båda två är ordinarie i anfallet är tveksamma. Den försstnämna har haft magsjuka och den sista gick av träningen då han hade en känning i foten, vi räknar dock med att de kommer till spel ändå.

Truppen
Kelava, Andrés Fernández; Lombán, Biraghi, Mainz, Babin, Salva Ruiz, Neuton, Foulquier; Fran Rico, Rober Ibáñez, Piti, Edgar, Rubén Pérez, Rochina, Uche; El Arabi, Success, Nico López, Peñaranda. 
Tveksamma är ju som sagt dock Succe och El-Arabi. Borta är i vilket fall Miguel Lopes och Krhin på grund av skada samt Marquez som är avstängd.

Poteniell startelva (4-3-3)
Andrés Fernández
Foulquier - Lombán - Babin - Biraghi
Rubén Pérez - Fran Rico - Uche
Robert Ibáñez - El-Arabi - Success

Atlético de Madrid
Atléticos fina form håller fortsatt i sig och de har nu fem raka segrar och elva matcher i rad utan förlust. Under dessa elva matcher har de dessutom bara släppt in fyra mål.
Los rojiblancos avklarade dock de tuffaste lagen i början av säsongen så nu har de haft sin lite lättare period.

Senaste matchen var mot Reus i Copa del Rey mot Reus. Segúnda B-laget tig ledningen men gästande Atleti vände ändå och vann med 2-1 med sin tydligt reservbetonade startelva där endast Koke kan ses som ordinarie.
Det som man kunde se i den matchen var att Atleti hade problem att stänga till ordentligt framför sin egna backlinje och med Tiago på skadelistan är frågan vem som får chansen bredvid Gabi på mitten. Antingen Koke, Saúl eller kanske båda två? Vi spår ett tremanna-mittfält med tre egna produkter.

Det är två jubilarer i Atlético. Först men absolut inte minst är det Simeone som gör sin 150:e ligamatch som Atlético-tränare. Än så länge har han vunnit 93 matcher hos det rödvita lägret vilket resulterar i en vinstprocent på 62.43%.
Sedan gör Filipe sin 250:e La Liga match mot Granada, vänsterbacken som verkligen hittat formen igen.

Truppen
Jan Oblak, Miguel Angel Moyà, Juanfran Torres, Jesús Gámez, José Giménez, Stefan Savic, Diego Godin, Filipe Luis, Gabi, Saul Ñíguez, Koke, Oliver Torres, Yannick Carrasco, Thomas Partey, Antoine Griezmann, Fernando Torres, Luciano Vietto och Angel Correa.

De som missar matchen är Jackson och Tiago på grund av skador, samt Siqueria och Lucas av tekniska skäl.

Poteniell startelva (4-4-2/4-3-3)
Oblak
Juanfran - Giménez - Godín - Filipe
Saúl - Gabi - Koke 
Griezmann - Torres - Carrasco

Matchfakta
När: Lördagen den femte december, klockan 18:15
Var: Estadio Nuevo Los Cármenes, Granada
TV: Matchen sänd på Viasat Sport från kl 18.10. Samma tid gäller även för dig som använder Viaplay.