När: Måndag 14 mars kl 21.00
Var: Coliseum Alfonso Pérez, Getafe
Hur: Canal+Sport 1 / Sport HD

Athletic Club vann senast men har haft en lite dalande formkurva och det har Getafe också haft. Laget ligger just nu bara på elfte plats, åtta poäng efter gästerna i morgondagens match.

Athletic Club har chansen att gå upp på femte plats i tabellen bakom Valencialagen på Champions League-placeringarna.

Historiskt sett har Getafe - sen de tog steget upp i högsta divisionen 2004 – övertaget i antalet vinster lagen emellan. Fem stycken, mot Athletics fyra. Men vi ska inte lägga för stor vikt på det.

Athletic Club har fått Toquero skadad och han kommer att vara bort i tre veckor så där behöver Caparrós stoppa in någon ny som stöd i anfallet till Llorente. Det har varit snack om Muniain, De Marcos och Diaz de Cerio. Personligen tror jag det lutar åt att De Marcos får den platsen med tanke på att han spelat bra de senaste matcherna.

Annars är det förmodligen hur mittlåset ska formeras som man kan spekulera kring. Men fakta är att Ekiza har spelat mycket bra och sett väldigt stabil och mogen ut samt att Amorebieta desperat vill tillbaka till startelvan. Men San José har varit förstavalet bredvid Ekiza. Ustaritz har vi glömt helt.

Mittfältet kan roteras lite men på hemmaplan brukar det bli Lopez och Muniain på kanterna och ”Gurpan” och ”Marre” i mitten.

Truppen: Iraizoz, Koikili, Amorebieta, San José, David López, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, De Cerio, Javi Martínez, Muniain, Ekiza, Urko Vera.

Trolig lagupställning:

Iraizoz

Iraola - San José – Ekiza – Koi

Lopez – Gurpegui – Javi Martinez – Muniain

De Marcos – Llorente

Getafe

Det har gått tungt för Madrids tredjelag på senare tid. Efter att börjat väldigt starkt och länge höll placeringar på Europanivå så har man dalat sakta med säkert genom tabellen och laget har faktiskt bara två vinster sen 19 december i ligan.

Gissningsvis kommer de till start med en uppställning som mot Atlético

Codina

Torres Diáz Rafa Mané

Manu Parejo Sánchez Gavilán

Colunga Miku


Sammanfattningsvis så är detta en viktig match för båda lagen. Getafe vill inte bli inblandade bottenstriden. Man har bara sju poäng ned till Almería under strecket. Om Athletic Club ska har nåt med Europa att göra så är bäst man tar en och annan skalp på bortaplan.

Aupa Athletic!