Onsdagkvällen är en av de stoltaste stunderna jag har som supporter till Atlético de Madrid. Hela säsongen, hela tiden med Simeone, har varit som en dröm. Det har gått bättre och bättre och bättre och bättre och när omvärlden börjar tveka kring hur bra laget egentligen ("när ska Atlético falla igenom? Truppen är tunn och ett par skador kan man få det tufft att blablabla.....") så fortsätter man bara vinna. Ganar y ganar y ganar y volver a ganar. Kommer det någonsin att sluta? Om inte så tar vi två titlar i år. Men är det verkligen möjligt? Frågan har stått där som en permantent påminnelse på hur laget överpresterat under hela året. Är det verkligen möjligt att man går såhär bra? Man kan säga "nej", men statistiken ljuger inte. Det här laget kan vinna ligan. Och Champions League. Om man behåller ödmjukheten. Och vinner, vinner och fortsätter att vinna. Match för match, partido a partido.
Först måste man slå Getafe.Förortslaget Getafe Club de Fútbol skrev in sig i historieböckerna 2004 då de för första gången i sin korta historia tog sig upp i högsta divisionen. Sedan dess har man med små medel nästan konstant överaskat genom att sällan eller aldrig blanda sig i den absoluta bottenstriden. En sjätteplats säsongen 09/10 och två cupfinaler, 06/07 och 07/08, är det bästa man presterat i resultatväg. 

Klubben är förmodligen den La Liga-entusiaster helst skulle se trilla ur ligan. Man har ligans överlägset sämsta publiksnitt i 5768 - en siffra inte ens allsvenska klubbar hade varit avundsjuka på. Många av Getafes fans säger sig sympatisera med klubben först i andrahand i skuggan av Real Madrid, så det är förståeligt att de heta känslorna och den verkliga passionen kanske inte riktigt finns där. Man skulle kunna säga att Getafe är Spaniens Brommapojkarna, eller tvärtom.

Jag känner mig nödgad att klargöra att klubben trots detta naturligtvis har precis lika stort existensberättigande i högstadivisionen som övriga klubbar i ligan. Var och en spelar efter sina förutsättningar och Getafe har i alla år gjort det bra, bättre än man kan vänta sig. 

Nu i år ser det däremot tyngre ut.
Säsongen inleddes jobbigt med bara ett fåtal poäng på de första omgångarna men när man kom igång kom man sedan igång ordentligt. När Atlético mötte Getafe i höstas (7-0) låg det blåa bortalaget på övre halvan av tabellen. Sedan vände det, och kanske var det stjärnsmällen på Calderón som var anledningen till det. Omgången efter vann man visserligen matchen mot Levante men sedan dess har man EN seger på 17 ligamatcher. Den kom i den kluriga bortamatchen mot ett för dagen håglöst Valencia för två helger sedan.

Efter den förhållandevis goda starten på serien har man trots vintern och våren en placering i tabellen där en nedlfyttning defintivt kan undvikas. Det är som vanligt tätt och jämnt kring strecket och i nuläget har man inte mer än en poäng upp till säker mark. 

Tränaren Cosmin Contra, som tog över laget för en dryg månad sedan, har pratat om att Getafe kommer försöka matcha Atléticos aggressivitet och intensitet. Vi kan därav vänta oss en liknande matchbild som den vi fick mot Real Betis för ett par veckor sedan. 

Atlético bör håla koll på Pedro León som är lagets klart vassaste offensiva kraft med bra finess och gott tillslag. Diego Castro har i historien ofta gjort bra matcher mot just Atlético men väntas börja på bänken den här matchen. 
Defensivt sitter man på ganska långsamma ytterbackar, vilket Atlético lär vilja försöka utnyttja. Lisandro som är på lån från Benfica styr och ställer i mittförsvaret på ett bra sätt.Truppen

Tränare
Cosmin Contra 

Målvakter
13. Jordi Codina 
25. Júlio César 

Försvarare
2. Alexis Ruano 
3. Roberto Lago 
4. Lisandro López 
12. Àlvaro Arroyo 
15. Rafa López 
20. Juan Valera 

Mittfältare
5. Mehdi Lacen 
7. Àngel Lafita 
8. Pablo Sarabia
14. Pedro León 
17. Diego Castro 
19. Sammir 
21. Míchel 
22. Juan Rodríguez 
23. Borja Fernandez 
24. Pedro Musquera 

Anfallare

9. Ciprian Marica 
11. Adrián Colunga 

Avstängda:
Skadade
: Miguel Angel Moya, Jaime Gavilan, Sergio EscuderoPotentiell startelva (enligt as.com och marca.com)

                
                                Codina

Arroyo - Lisandro Lopéz - Alexis - Rafa López

                          Borja - Lacen

       Pedro León    Rodríguez         Lafita

                                Marica

När var läget senast såhär gott i Atlético? Med realistiska chanser att vinna såväl ligan om Champions League går man in i en slutspurt med huvudena högt hållna och med koncentrationen i behåll.

Man tar bussen til Coliseum Alfonso Pérez utan skadade Arda Turan, men med Diego Costa. Javi Manquillo är otillgänglig sedan tidigare. Ingen spelare är avstängd.

Startelvan går bara att sia om i nuläget. Det vore rimligt att man väljer att vila Koke som har spelat mycket på slutet och såg sliten ut i slutskeded av matchen i veckan mot Barcelona.
Alderweireld har kommit in ett antal gånger på sistone och gjort ideligen bra insatser. Kanske får han komma in även här. Miranda vilade förra helgen, är det Godíns tur nu?
Mario Suárez väntas ta plats jämte Gabi och låta Tiago vila.

Diego Costa är med i truppen men om han startar vet ingen i nuläget. Hela den offensiva formationen är oklar i det att vi bara kan spekulera i vilka som får chansen. 

Elvan nedan är hämtad från Marca och AS som båda har samma startelva som premilinär. Det stora utropstecknet där är att Diego startar som anfallare jämte David Villa. Om det blir så återstår att se, men tills elvan publiceras tar åtminstone jag det men en viss nypa salt.


Truppen

Tränare
Diego Simeone 

Målvakter
1. Daniel Aranzubía 
13. Thibaout Courtois 

Försvarare
2. Diego Godín 
3. Filipe Luis 
12. Toby Alderweireld 
20. Juanfran Torres 
22. Emiliano Insúa 
23. João Miranda 

Mittfältare
4. Mario Suárez 
5. Tiago Cardoso 
6. 'Koke' Resurrección Merodio 
11. Cristian 'Cebolla' Rodríguez 
14. 'Gabi' Fernández (C) 
21. Diego Ribas 
24. José Sosa 

Anfallare
7. Adrián López 
9. David Villa 
19. Diego Costa 

 Avstängda: -
 Skadade: Javier Manquillo, Arda TuranPotentiell Startelva (enligt as.com och marca.com)

                          Courtois

Juanfran - Miranda - Godín - Filipe Luis

                 Gabi - Mario Suárez

     Raúl Garcia                          Koke          

                  Diego - David Villa 
                     
                  

Datum: söndagen den 13 april 2014
Matchstart: 19:00
Spelplats: Coliseum Alfonso Pérez, Madrid
Kapacitet:  17 393 åskådare
Domare: Fernández Borbalán
TV   
Streaming: Det går naturligtvis att streama matchen via nätet. Bokmärk gärna sidor som Coolsport, Wiziwig, Rojadirecta, Sportlemon och LS Hunter om du inte redan har gjort det. Vid problem så är det bara att fråga på forumet