Getafe:

Getafe har blandat och gett den här säsongen. Under sommaren gjordes laget om när Fran Escribá tog över som tränare och flera spelare värvades. Länge under säsongen har laget legat strax under mitten av tabellen har tappat placeringar de senaste veckorna.

Getafe är i dålig form med fem förluster i rad och har blivit inblandade i bottenstriden. Närmast kommer laget från en 0-3-förlust mot Levante och huvudstadsklubben är fem poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Getafe hoppas dock kunna vända den negativa trenden på lördag mot Celta Vigo och bland annat Pedro León och Emiliano Velázquez har sagt att laget måste ta ansvar och ta poäng.

I helgen kan januarivärvningen Álvaro Pereira debutera för Getafe efter att hans åtta matchers avstängning avslutats. Uruguayanen var inblandad i ett bråk med sin gamla klubb Estudiantes mot rivalen Gimnasia och stängdes av – men kan nu spela.

Pablo Sarabia är en viktig kugge på mittfältet och kan skapa problem om han har en bra dag. Han är tillsammans med Álvaro Vázquez lagets bästa målskytt med fem fullträffar vardera. I mål finns duktige Vicente Guaita men Getafe får klara sig utan Celta Vigo-bekantingen Roberto Lago som är skadad.

Celta Vigo:

Förra helgen bröt Celta Vigo sin dåliga svit och vann för första gången sedan mitten av januari. Eibar besegrades med 3-2 efter två mål från John Guidetti och i och med segern gick ”de himmelsblåa” upp på sjätte plats eftersom Athletic Bilbao förlorade baskiska derbyt mot Real Sociedad.

Därmed är Celta Vigo tillbaka på en Europaplats som man haft större delen av säsongen och slåss om. Eibar är dock bara två poäng bakom medan Athletic Bilbao jagar tre poäng därifrån.

Kampen för en plats till Europa League går vidare och Celta Vigo tar en ligaomgång i taget och ser varje match som en final. Den här helgen ställs laget mot Getafe innan det blir svårare motstånd i flera omgångar med bland annat Villarreal, Real Madrid och Real Sociedad som motståndare.

Därför vore en seger på lördag väldigt bra för Celta Vigo och laget hoppas fortsätta på samma spår som mot Eibar. Förra helgen gjorde Nolito efterlängtad comeback efter mer än två månaders skadefrånvaro och agerar troligen inhoppare även den här omgången.

Celta Vigo får tillbaka Fabián Orellana som varit avstängd i tre matcher. Annars har Claudio Beauvue och Marcelo Díaz haft skadeproblem i veckan och den förstnämnde missar matchen mot Getafe.

Preliminär startelva:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Sergi Gómez, Jonny Castro;
Daniel Wass, Marcelo Díaz;
Fabián Orellana, Iago Aspas, Pablo Hernández;
John Guidetti.

Om matchen:

Vad: La Liga, omgång 26, Getafe-Celta Vigo.
Var: Coliseum Alfonso Pérez (Madrid).
När: Lördag, 18:15, 27/2-2016.
Tv: Viaplay.