För Atléticos del är förutsättningarna ganska enkla, vid vinst i omgång fem så är avancemanget klart. Lyckas de sen även vinna borta mot Benfica nästa omgång blir de då även gruppetta. För gästande Galatsaray är det vinst mot först Atlético och sedan mot Astana på hemmaplan som krävs för att de ska kunna ta sig vidare.

Inför matchen har polisen i Madrid valt att höja säkerheten på grund av oron som råder i världen för tillfället och det innebär att 30% fler poliser kommer användas, vad det rör sig om i antal vet jag dock inte. Även klubben kommer att ta in mer säkerhetspersonal än vanligt.

Det här är Atlético och Galatasarays tredje dubbelmöte i Europa och än så länge har inte turkarna vunnit någon utav de hittills fem spelade matcherna. Atlético har vunnit samtliga bortamatcher, dock har de två tidigare matcherna på Calderón blivit oavgjorda (0-0 1973 och 1-1 2010). 

Club Atlético de Madrid
Los Rojiblancos tog tillvara på sina ärkerivalers käftsmäll mot Barcelona, och tog över andraplatsen i ligan när de slog Betis med 1-0. Även om Atlético för det mesta kontrollerade matchen i Sevilla så är antalet mål egentligen för dåligt. Det är enbart skärpa det handlar om också, för möjligheter fanns det gott om och så har det varit under hela säsongen. Nu har det ju gått vägen ändå men marginalerna blir för små, vilket vi märkte mot Depor då de kvitterade och man tappade två poäng. 
17 mål har Atleti stått för i ligaspelet än så länge på tolv spelade matcher, samtidigt har Oblak endast släppt förbi sig sex bollar vilket är överlägset bäst. 
Formen är ju ändå över godkänd då Atleti har åtta raka matcher utan förlust, fem vinster och tre oavgjorda.

Om vi ser till spelarna så har både Griezmann och Diego Godín kommit med på Uefas lista där fansen får rösta fram "The team of the year".
Juanfran Torres har återhämtat sig från sin skada och har medverkat i gruppen på träningarna. Detta innebär att endast Jackson saknas till Simeones förfogande.

Truppen
Moyá, Oblak, Godín, Filipe, Siqueira, Savic, Gámez, Juanfran, Giménez, Tiago, Koke, Óliver, Gabi, Saúl, Carrasco, Griezmann, Fernando Torres, Correa och Vietto.

Simeones lista är på 19 spelare just nu så en utav dessa kommer inte att ha möjligheten att delta i matchen.

Poteniell startelva
Oblak
Gámez - Savic - Godín - Filipe
Koke - Gabi - Tiago - Saúl
Griezmann - Vietto

Galatasaray AS 

I onsdags fick tränaren Hamza Hamzaoglu lämna klubben. Dagen därefter annonserade målvaktstränaren Cláudio Taffarel ut som temporär lösning. I helgen fick Taffarel med sig ett 3-3 resultat i sin första match mot Antalyspor i en match där Galatasaray tog ledningen tre gånger om. Taffarel kommer dock att ta steget tillbaka igen efter matchen mot Atleti då turkarna har valt att anställa Mustafa Denizli som huvudtränare för tredje gången. Denizli har varit tränare för alla de tre stora Istanbul klubbarna, senast med Besiktas som han vann ligan med 2009. 

Galatasaray inledde säsongen väldigt svagt men har återhämtat sig bättre i ligaspelet och innehar tredje platsen men har sju poäng upp till Besiktas som leder ligan.
Många mål har de ändå gjort, 28 stycken närmare bestämt på tolv matcher.
Och offensivt har de många duktiga och välkända namn, så som som Wesley Sneijder och Burak Yilmaz. Den sistnämnde kommer dock att missa matchen på grund av avstängning, detsamma gäller Selcuk Inan som är en viktig kugge på det centrala mittfältet.
Vänsterbacken Carole är skadad och likaså Altintop.


"Vi ska njuta, vi kan inte förneka att det är ett väldigt tufft lag (som vi möter). Men vi hoppas ta poäng. Varför inte? Vi kan inte tänka på matchen i Istanbul där Atlético slog oss. Spelar vi bra kan vi konfrontera Atlético", sa Taffarel inför matchen.

Truppen
Fernando Muslera, Eray Iscan, Cenk Gönen, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Semih Kaya, Koray Günter, Olcan Adin, Tarik Çamdal, Sabri Sarioglu, Jason Denayer, Bilal Kisa, Jem Paul Karacan, Yasin Öztekin, Wesley Sneijder, Jose Rodriguez, Emre Çolak, Umut Bulut, Lukas Podolski och Sinan Gümüs.

20 spelare har Taffarel tagit med sig till Spanien vilket innebär att två av dessa namn kommer att försvinna sedan.

Poteniell startelva
Muslera
Sabri - Hakan Balta - Semih Kaya - Olcan 
José Rodríguez - Emre
Podolski - Sneijder - Yasin Öztekin 
Bulut

Matchfakta
Var: Estadio Vicente Calderón, Madrid
När: Den 25e november, klockan 20:45
TV: Matchen sänds på Viasat Motor och finns som vanligt tillgänglig på Viaplay.