FC Barcelona:
 
Nu kör vi. Ända in i kaklet.
 
Orden är Tommy Söderbergs, men känns mer än passande inför onsdagens drabbning.
 
Med blott tre matcher kvar av säsongen, och med den inhemska dubbeln sedan tidigare bärgad, finns det nämligen inget kvar för FC Barcelona att spela om förutom den historiska, förlustfria sviten.
 
Det skulle vara Messis europeiska guldsko, i sådana fall. Eller möjligtvis att spelarna vill låta Iniesta glänsa lite extra. Men fick argentinaren välja mellan en femte guldsko och en ”perfekt” säsong skulle han tveklöst välja det senare, och vore inte ett fläckfritt La Liga-facit den perfekta avskedspresenten till Iniesta?
 
Såklart det vore. Och med sånär på samtliga spelare uttagningsbara (endast avstängda Sergi Roberto och skadade Sam Umtiti missar onsdagens match) finns det goda förutsättningar att lyckas.
 
Frågan är dock om inte Valverde kommer att rotera en smula? Inte för att det finns någon anledning till det, egentligen, men eventuellt sitter söndagens klassiker fortfarande i benen på spelarna. Hur sjukt det än låter.
 
Av den anledningen kan till exempel Iniesta komma att vilas. Vilket i sin tur skulle öppna upp för Dembélé på högerkanten.
 
Nedan följer en tänkbar startelva:
 
                              MATS
                 
                      Piqué     Umtiti
Semedo                                        
                           Busquets
                                                             Alba
                Rakitic           Coutinho
Dembélé
                     Messi
                               Suárez
 

En spännande startelva, om än väldigt offensivt balanserad. Men under förutsättning att bollinnehavet är tillräckligt högt kan det absolut flyga. Om inte, är det nog läge att starta med Paulinho.
 
 
Villarreal:
 
Villarreal fortsätter att trotsa oddsen.
 
År ut, och år in. De begränsade resurserna, och den stora ruljangsen på tränarpositionen, verkar inte spela någon roll. Bortser man från det hack i kurvan som var säsongen 11/12 (då klubben överraskande åkte ur La Liga), har klubben sedan säsongen 04/05 nått Europa-spel hela tio (!) gånger.
 
En otrolig bedrift, faktiskt, som lite grann har hamnat i skymundan av de spanska storlagens bedrifter i Europa.
 
Och den här säsongen är inget undantag. Trots ett par tuffare perioder tidigare under säsongen återfinns Villarreal på sjätte plats i tabellen, och så sent som i lördags tog laget sin tredje raka seger när de besegrade storebror Valencia med ett mål mot noll.
 
Formen är god, alltså. Och vad truppen beträffar är såväl mittfältaren Javi Fuego som ytterbacken Juame Costa tillbaka från skada respektive avstängning. Vilket betyder att klubbikonen tillika mittfältsgeniet Bruno Soriano är ensam på skadelistan.
 
 
Matchbild:
 
Vad gäller matchbilden kan vi troligtvis förvänta oss en underhållande historia.
 
Dels eftersom Barça under Valverde sällan lyckas kontrollera sina motståndare helt och hållet, dels eftersom Villarreal sällan spelar någon riskminimerande fotboll. Och lägger man därtill att gästerna vid kryss (så gott som) säkrar en Europa League-plats, finns det all anledning för den neutrala åskådaren att hoppas på en färgstark tillställning.
 
Vilket, ur en ren Barça-synvinkel, känns sådär. Att laget de senaste veckorna har tagit ut svängarna i offensiven är såklart positivt – men sättet på vilket detta har skett på bekostnad av kontrollen, är desto jobbigare. För att inte nämna riskfyllt, när man möter lag med offensiv spets.
 
Lag som Villarreal, helt enkelt…
 
 
Håll ögonen på:
 
Carlos Bacca
 
Colombianen har blandat och gett sedan flytten från Sevilla 2015, men i Villarreal har den numera 31-åriga anfallaren stänkt in 15 mål på dubbelt så många matcher. Giftig i djupled, och en skicklig avslutare.
 
 
Manu Trigueros
 
Svårt underskattad mittfältare. Bolltrygg, spelsmart och med en grym blick för spelet. En av de viktigaste pusselbitarna i Villarreals bollförande fotbollsbygge. I synnerhet när Bruno Soriano inte finns att tillgå.
 
 
Leo Messi
 
Världens bäste har vittring på guldskon, och kommer säkerligen att leta efter nya mål på onsdagskvällen.
 
 
 
¡Visca el Barça!
 
 
 
Matchfakta:
 
Vad: Omgång 36, La Liga
Var: Camp Nou, Barcelona
När: 20:00
Sändning: TV3 Sport, Viasat Ultra HD, Viaplay