Barcelona
Barcelona såg verkligen ut att kunna bli första lag att vinna två raka Champions League-titlar. Fram till i onsdags. Ett osedvanligt uddlöst Barca fick se sig besegrade av Atletico Madrid.
 
Diego Simeone och hans Atletico Madrid neutraliserade Barcelonas anfallsspel samtidigt som man utnyttjade slarvigt positionsspel i omställningsspelet.
 
Iniesta grät i spelarbussen, Messi ryktas spela skadad och startelvan i helhet kändes ur form.
 
Barca har dock chansen att sätta guldkant på den här säsongen. Med tre poäng ner till Atletico har man allt i egna händer för att stå som ligasegrare, men ett Atletico i toppform lär knappast låta Barcelona jogga hem titeln.
 
I skrivande stund har inte startelvor presenterats, men att Luis Enrique skulle se över den fysiska statusen hos vissa spelare är inte otänkbart. Det har varit ett tätt spelschema på senaste tiden. Sergi Roberto och Arda Turan, som agerade inhoppare i onsdags, bör ligga närmast till hand om Lucho vill rotera i startelvan.
 
Valencia
Senaste mötet med Barcelona slutade i 7-0-förlust för Valencia. Sedan dess har tränaren Gary Neville hunnit få sparken och Pako Ayestarán har tagit över rollen som huvudtränare.
 
Valencia har sju poäng ner till nedflyttningsplats och det vore ett understatement att säga att klubben går igenom en tuff tid.
 
Tittar man på Valencias trupp är det självklart ett fiasko att befinna sig på den undre halvan. Paco Alcácer, Alvaro Negredo och Sofiane Feghouli är spelare som skulle gå rakt in i de flesta lagen i La Liga, bortsett från topp-trion.
 
Lyckas Valencia mot all förmodan organisera försvarsspelet kan man ställa till med problem mot Barcelona. Anfallsmässigt besitter flera spelare individuell kapacitet nog för skapa målchanser.
 
Domare
Fernández Borbalán
Datum
Söndag, 04/17/2016 20:30
Stadium
Camp Nou