FC Barcelona:
 
Barcelona har börjat ligasäsongen på ett alldeles ypperligt sätt. Laget har idel segrar och man toppar därmed La Liga på arton inspelade poäng. Spelmässigt har Barcelona stundtals imponerat och Lionel Messi har varit precis så bra som bara han kan vara. Personligen tycker jag att den största skillnaden mot föregående år, är att man vinner de matcher där man inte spelar särskilt bra. Förra året slutade sådana matcher med ett oavgjort resultat eller en snöplig förlust men i år har Barcelona startat på bäst möjliga sätt.
 
Då Barcelona har 6 raka segrar och endast 2 insläppta mål är det väldigt svårt att kritisera laget. Det finns dock en punkt som fortfarande oroar. Barcelona är fortfarande extremt beroende av individuella prestationer. Det märks tydligt att Barcelona inte är samma lag när Messi eller Iniesta har en dålig dag. Därför är det viktigt att Valverde ser till att sprida kreativiteten på flera spelare och övar in spelmönster som inte alltid kräver att en enskild individ kliver fram.
 
Barcelona kommer senast från en 0-1 seger mot Sporting Lissabon i CL. Barcelona övertygade inte på något sätt men lyckades ändå vinna och det tycker jag är en styrka i sig. Då laget gjort ett litet ryck i ligan mot de främsta konkurrenterna och det efter denna omgång är landslagsuppehåll är det essentiellt att Barcelona vinner för att bibehålla momentum.
 
UD Las Palmas:
 
Vid den här tiden förra året var Las Palmas säsongens överraskning i La Liga. I år överpresterar man inte lika mycket utan laget befinner sig på en 17:de plats. På sex spelade matcher har Las Palmas endast lyckats vinna två matcher och därmed har man skrapat ihop 6 poäng. Vinsterna har kommit mot Malaga och Athletic Bilbao.
 
Precis som ifjol, spelar Las Palmas en offensiv fotboll. Det är inget lag som ställer elva man bakom boll och satsar på kontringar utan man försöker utmana sin motståndare om bollinnehavet. Med tanke på spelarmaterialet kan spelstilen bli lite för naiv vid vissa tillfällen men jag tycker ändå att det är charmigt att Las Palmas vågar spela sin egen fotboll.
 
Laget kommer från två förluster mot Sevilla och Leganes vilket innebär att formen inte är den bästa. Däremot ska man inte underskatta att Las Palmas har allt att vinna i denna match. Ingen förväntar sig att laget ska ha någon chans mot Barcelona och man kan således spela helt utan press.
 
Tips:
 
Las Palmas har aldrig slagit Barcelona i ligan. Senast man lyckades ta poäng mot Barcelona var säsongen 01/02 då de båda lagen kryssade både hemma och borta. Eftersom laget spelar en offensiv fotboll är Las Palmas den typen av motstånd som passar Barcelona bra. Barcelona har under denna säsong blivit bättre på att spela sig ur motståndarens press och det är någonting jag tror kommer att gynna katalanerna.
 
Förutom att jag tror att matchbilden kommer passa Barcelona så befinner de sig i en bra fas. Laget har redan sju poäng ner till den värsta antagonisten och det är ett avstånd som Barcelona vill hålla nu när det vankas landslagsuppehåll. Detta avstånd kan ge Valverde den tid och arbetsro som han behöver för att forma sitt lagbygge.
 
På grund av ovan nämna anledningar tror jag på en enkel Barcelona seger. Jag tror att Messi fortsätter att spruta in mål två stycken närmare bestämt och jag tror att Suarez och Deulofeu får sätta varsitt. Ter Stegen och backlinjen håller tätt bakåt och mitt tips blir således att Barcelona vinner med 4-0
 
Tidigare möten
 
4/05/2017    2016/2017   Las Palmas     1 – 4 Barcelona        
14/01/2017 2016/2017  Barcelona 5 – 0 Las Palmas
20/02/2016 2015/2016  Las Palmas 1 – 2 Barcelona
26/09/2015 2015/2016  Barcelona 2 – 1 Las Palmas
 
Matchfakta:
Matchdag Söndag 1/10
Avspark: 16:15
Arena: Camp Nou
TV-sändning: Viasat Sport och Viaplay.se