FC Barcelona:

Barcelona har inlett säsongen på ett utmärkt sätt. Laget är fortsatt obesegrade och man har endast kryssat två matcher den här säsongen. Däremot har spelet inte alltid sett lika lovande ut som resultaten. Det som kännetecknar årets Barcelona är att laget blivit mer stabilt defensivt och att bollhållandet har återfunnits.

Oroväckande för Barcelonas del har varit att anfallspelet varit beroende av individuella prestationer. Till exempel har Lionel Messi varit direkt delaktig i mer än 50% av lagets mål. När Barcelona spelat mot lågt stående försvar har anfallspelet stundtals låst sig och där måste laget jobba med tydligare ideer för att luckra upp motståndarna.
Barcelona kommer senast ifrån en 0-0 match i CL mot Olympiakos. Dessförinnan spelade man i ligan mot Athletic Bilbao och vann med 2-0. Matchen mot Olympiakos var tempofattig från Barcelonas sida och laget imponerade inte. Även mot Athletic var man stundtals illa ute men Ter Stegen storspelade och Barcelona kom ifrån San Mames med 3 poäng.

Vidare har Barcelona bara släppt in 3 mål i ligan och det är imponerande att se hur bra laget varit defensivt. Även om man inte satts på större prov har Valverdes mannar visat att de är defensivt stabila. Lagets kollektiva försvarsspel är mycket bra och resultaten talar sitt tydliga språk.

Sevilla FC:

Det är svårt att sätta fingret på Sevilla såhär långt in på säsongen. Laget har varierat väldigt mycket i prestation och går inte att känna igen ifrån fjolårssäsongen. På de 6 senaste matcherna har man tre vinster och tre förluster.

Det känns som att Sevilla är aningen försvagat jämfört med tidigare säsonger. Truppen ser fortfarande väldigt bra ut men tränare Eduardo Berizzo har inte fått ut max av sitt manskap. Det ska dock tilläggas att laget ligger på en 5:e plats och att man endast är en poäng ifrån CL platserna.

Sevilla har hämtat sig ifrån den lilla svacka man befann sig i och man har nu tre raka segrar. Laget följde upp 0-3 vinsten i Copa del rey mot Cartagena med två 2-1 vinster mot Leganes och Spartak Moskva.

Sevilla är oavsett form en väldigt tuff motståndare och vi kan förvänta oss en match där de gör allt för att sno åt sig de tre poängen.

Förväntningar inför matchen:

Barcelona leder ligan och är 4 poäng före Valencia samt åtta poäng före Atletico och Real Madrid. Detta försprång vill man ta med sig in i ligauppehållet och vi kommer därför se ett Barcelona som är bollförande.

Sevilla har som tidigare nämnt inlett säsongen väldigt ojämnt och det finns en hel del frågetecken som tränare Eduardo Berizzo måste adressera. En vinst mot Barcelona kan ge laget det lugn de behöver medan en förlust kan hälla ytterligare bensin på de diskussioner som sakta börjat uppstå kring Berizzo.

Därför tror jag att vi kommer få se en händelserik match där båda lagen går för segern. Jag tror att Barcelona till slut kommer gå segrande ur denna batalj men det skulle inte förvåna mig om segern sitter hårt inne.

Tips:

Sevilla är inget lag som backar hem och hoppas på att få med sig en poäng utan jag tror att det kommer vara en hög press direkt från start. Viktigt för Barcelona blir att hålla tålamodet och se till att inte stressas av den höga pressen. Lyckas man med det är mycket vunnet för katalanerna.
Jag tror att Barcelona klarar detta efter en del besvär därför blir mitt tips 4-2 till Barcelona efter dubbla mål av Lionel Messi och Luis Suarez.

Tidigare möten:

05/04/2017     Primera División 2016/2017 Barcelona 3 – 0 Sevilla            
06/11/2016     Primera División 2016/2017 Sevilla 1 – 2 Barcelona            
17/08/2016     Super Cup 2016/2017 Barcelona 3 – 0 Sevilla                          
14/08/2016     Super Cup 2016/2017 Sevilla 0 – 2 Barcelona                             
                                                                                                                                                                  
Matchfakta:
 
Matchdag: Lördag 4/11
Avspark: 20:45
Arena: Camp Nou
TV-sändning: Viasat Sport Premium och Viaplay