FC Barcelona

Förra matchen mot Valladolid spelade Barca ingen bra match. Laget vann matchen med 0-1 tack vare Ousmane Dembélé men laget stod för ingen bra insats. Ibland är det segern som räknas och vi alla Barcafans ska vara glada att det blev tre poäng och inte noll.

Ernesto Valverde har roterat lite med startelvan. Jag tycker personligen att han ska ge speltid till Malcom och Arthur. Dessa spelare är i mina ögon skickliga spelare med många bra egenskaper. Arthur verkar vara en spelare som är blandad med Xavi och Iniesta. Malcom verkar vara snabb som en duracellkanin med lite Thierry Henry stil som bär Barcas nummer 14.

Imorgon anser jag att tränaren Ernesto Valverde ska bestämma sig vilken startelva han kommer att starta med under säsongen och inte rotera för mycket. Nu tycker jag att truppen är mycket bra med spelare på många positioner. Det kanske finns 2-3 spelare för mycket i truppen som förmodligen inte får mycket speltid men dessa kommer under säsongen att hjälpa laget med sina erfarenheter.

Barcas matchtrupp är inte fastställt men jag hoppas för denna startelva imorgon:
                          
                         Ter Stegen
Sergi Roberto – Piqué – Umtiti – Jordi Alba
           Rakitic – Busquets – Arthur
            Messi – Suárez – Coutinho
 
Jag tycker att Valverde ska satsa för en 4-3-3 uppställning och inte 4-4-2 då jag tycker att Barca spelar bäst med 4-3-3 uppställning.

SD Huesca

Nykomlingen Huesca har så långt spelat två matcher där det har slutat med vinst och oavgjort resultat. Laget ligger just nu på en 5:e plats i tabellen. I den senaste matchen spelade laget borta mot Athletic Bilbao där man vände 2-0 underläge till 2-2. Det är mycket imponerande då Bilbao på sin hemmaplan är ett mycket bra lag. Lagets top scorer är Álex Gallar med hela 3 gjorda mål i ligan så långt.

Lagets tränare Leo Franco har bland annat sagt att hans lag måste spela en bra och perfekt match imorgon på Camp Nou.

Jag tror att Francos mannar kommer att göra allt för att störa Barcelona och göra ett tidigt ledningsmål för att komma in i matchen. Huescas tränare Franco verkar dessutom spela med 4-3-3.  

Huescas matchtrupp:

Werner, Santamaría, Miramón, Etxeita, Semedo, Pulido, Insua y Luisinho, Melero, Musto, Sastre, Ferreiro, Gallar, Gürler y Moi Gómez, Cucho Hernández, Longo och Chimy Ávila.
 
Tänkbar startelva:
                       
                        Werner
Miramon – Pulido – Etxeita – Luisinho
                          Musto
Gallar                                       Melero
      Cucho – Longo – Moi Gómez
 
 
 
 
Fakta inför matchen

Var? Camp Nou
Datum och tid: Söndag 2/9 kl. 18:30
Domare: Mario Melero Lopez
Kanal för matchen: Strive Sport
 
Nu mot 3 poäng och Arthur ska göra sitt första mål! Visca el Barca!!
 
Källor: Eurosport.com, sdhuesca.es och livescore.