När: Måndag 2 maj klockan 21
Var: Estadio RCDE, Cornellà El Prat, Barcelona
Hur: 21:00, Canal+Sport 1 / Sport HD

Det är alltså Europaplatser som står på spel i allra högsta grad. Espanyol har fortfarande chans att kunna knipa en Europa League-plats. De ligger i dagens läge på åttonde plats sex poäng efter just Athletic.

De senaste åren har Athletic ett föga imponerande facit på bortplan mot Espanyol. Endast en straffvinst i Copa del Rey 2008 på meritlistan. Annars är det endast några e-poängare dåd och då. Båda lagen har haft dplig form så det kommer att bli en stentuff match.

Athletic har San José avstängd. Annars är det ordinarie gäng som står på planen ikväll.

Iraizoz, Toquero, Ustaritz, Amorebieta, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Castillo, Javi Martínez, Muniain, Ekiza eta Urko Vera.

Trolig uppställning skulle kunna se ut så här:

Iraizoz
Iraola – Ekiza – Amorebieta – Castillo
Gurpegi – Orbaiz – Javi Martinez – Muniain
Toquero – Llorente

David Lopez har ju en bra frisparksfot. Det är lite synd att han är ganska dålig på plan i övrigt. Men han kan mycket väl spela från start. Iturraspe kan vara ett alternattiv om Caparrós väljer att ta bort en anfallare. I så fall Toquero.

Espanyols trupp verkar inte lida av allt fär stora avbräck:

Kameni, Chica, Javi Márquez, Amat, Callejón, Luis García, Verdú, Galán, Osvaldo, Álvaro, Iván Alonso, Cristian Álvarez, Dinu, Raúl Rodríguez, David López, Rui Fonte, Canal, Thievy och Isaías.

Mycket står på spel! Vilka är mest sugna på Europaspel. För Athletics del är det inte kört vid förlust men minst en pinne behöver vi.

Aupa Athletic!