Espanyol:

Inför den här omgången ligger Espanyol på tolfteplats med 22 poäng efter 19 matcher. Förra helgen blev det förlust med 0-1 mot Real Madrid på hemmaplan efter att Pepe nickat in målet för gästerna. Hemmalaget inledde bra men till slut blev det förlust.

I veckan gick Espanyol vidare i Copa del Rey efter att ha slagit ut Alcorcón i en spännande andra match som slutade 4-2. Laget från Katalonien gjorde två sena mål och tog sig därmed vidare till kvartsfinal där man ställs mot tidigare nämnda Real Madrid.

Att laget spelade i veckan kan påverka laguttagningen och spelarna. Vi får se hur Javier Aguirre tänker och mexikanen kanske har några funderingar på vilka spelare han kommer att satsa på. Sergio García är dock en viktig kugge i anfallet och han har hittills gjort sju mål i ligaspelet. Det är en spelare som Celta Vigo får se upp med.

Celta Vigo:

Halva säsongen är spelad och nu vänder serien. För Celta Vigo väntar flera viktiga matcher mot lag som man ska kunna ta poäng mot. Först ut är Espanyol, sedan väntar Real Betis i ett mycket viktigt bottenmöte.

Förra helgen vann Celta Vigo på Balaídos mot Valencia efter att Charles gjort två mål. Bortalaget tog ledningen men anfallaren ville annorlunda och vände matchen på egen hand. Det andra målet var ett bra skott från strax utanför straffområdet och förhoppningsvis kan brasilianaren fortsätta göra mål.

Det behöver de himmelsblåa som är kvar på den nedre halvan av tabellen men tog tre viktiga poäng mot Valencia. Det ger ett litet avstånd till
nedflyttningsplaceringarna men kampen går vidare.

Celta Vigo TV publicerade i veckan en lång intervju med Luis Enrique som uttalade sig om flera saker, bland annat sin egen spelarkarriär och hur han ser på sin roll som tränare. Spanjoren menade att Celta Vigo inte har kommit till sin fulla rätt ännu ligan men tror att laget kommer att bli bättre.

Enrique sa även att han trivs i staden Vigo och att klubben är välstyrd. Han berömde Celta Vigos ungdomsakademi och att den kommer vara viktig för klubben. Spelare som bland annat Hugo Mallo, Jonny Castro, Rubén Blanco och Sant Mina tror han kommer att vara i klubben länge.

För första gången på länge har Celta Vigo inte haft någon spelare skadad den här veckan utan alla har kunnat träna. Samuel Llorca har blivit friskförklarad från svåra korsbandsskada, enda problemet var Charles som inte kunde vara med på sista träningspasset på grund av sjukdom men den borde inte hindra anfallaren från spel och han reser med laget till Barcelona. Det gör att Luis Enrique borde välja en liknande startelva som den som startat de senaste två matcherna.

Truppen mot Espanyol ser ut såhär:

Sergio Álvarez, Hugo Mallo, Andreu Fontás, Borja Oubiña, Álex López, Mario Bermejo, Nolito, Charles, Rafinha, Yoel Rodríguez, Fabián Orellana, Jon Aurtenetxe, Levy Madinda, Jonny Castro, Gustavo Cabral, Michael Krohn-Delhi, Augusto Fernández, Santi Mina och David Costas.

Samuel Llorca, Carlos Bellvís, Toni Rodríguez och David Rodriguez kom inte med i truppen och får stanna hemma.

Om matchen:

Lagen mötes i säsongens första match och då blev det 2-2 i ett möte som Celta Vigo borde ha vunnit. De himmelsblåa tappade en tvåmålsledning men försvarsspelet har sett bättre ut under de två senaste omgångarna.

Augusto Fernández menar att Esapnyol är ett hårt och intensivt lag. Mittfältaren tror att koncentration och bra försvarsspel blir viktigt för en seger på lördagskvällen.
    − Sedan vi började säsongen har vi försökt spela efter en viss idé och vi fortsätter så i varje match, även om resultaten inte går som vi vill. Vi måste fokusera på vårt spel och inte tänka för mycket på motståndarna.

Om Celta Vigo vinner blir det första gången den här säsongen som man vinner två matcher i rad och det vore skönt med en seger. Då går de himmelsblåa upp på lika många poäng som Espanyol och gapet nedåt borde bli större.

Vad: La Liga, omgång 20, Espanyol – Celta Vigo.
Var: Estadi Corneliá El-Prat.
När: 18/1-2014.
Tv: C More Sport och C More Sport HD.