Efter en upphackad säsongsstart utan matchen mot Real Madrid i premiären och en inställd Europa League match med direktkvalifikation till gruppspelet som följd, inleddes ligaspelet för två veckor sedan med en ganska tam match mot Rayo.
 
Jag som i grunden är en ganska skeptisk kille ska dock ha en helt annan ansats idag, men vi börjar med truppen och startelvan.
 
Raúl, Gabilondo, De Marcos, Toquero, Susaeta, Amorebieta, Muniain, Javi Martínez, David López, Llorente, Iraola, Iraizoz, Gurpegi, Aurtenetxe, Herrera, Ekiza, San José, Iturraspe och Iñigo Pérez.
 
Den stora skillnaden i truppen är att Iñigo Pérez går rakt in i truppen efter att varken ha fått vara med och tränat eller haft något tröjnummer under försäsongen. Han ersätter Pablo Orbaiz som gått till Olympiakos.
 
Tipsen från Spanien är att Athletic ställer upp med följande startelva:

Målvakt

Iraizoz

Backar

De Marcos
Amorebieta
Ekiza 
Gurpegi

Mittfältare

Iturraspe
Javi Martínez
Muniain
Susaeta
Ander Herrera

Anfallare

Llorente
 
Jag tror dock att Iraola startar på högerbacken om han bedöms kunna hålla hela matchen. Vad gäller mina personliga åsikter så skulle jag inte ha något emot om San José får spela då han är en skickligare passningsspelare än de andra två mittbackarna. Samt om Gurpegi ersätter den något fladdrigare Iturraspe på mitten, som högerback borde han i alla fall inte spela.
 
Nu till min optimism för i det här laget finns:
-Fernando Llorente som det bara är en tidsfråga innan det lossnar för.
-Iker Muniain, som bara blir bättre för varje match.
- Ander Herrera som är en bra målskytt och framspelare som bara behöver lite tid.
-Javi Martines, U-21 EM:s bästa tvåvägsspelare och dirigent vid guldet för la seleccion.
-En Markel Susaeta som har ett grymt skott och som tidigare visat att han kliver fram vid ökat förtroende från tränaren.
 
Det här är en härlig och nästan ostoppbar offensive fire power för ett lag som numera har ett bollinnehav på mellan 60 och 65%.
 
Till det här kan läggas Marcelo Bielsa samt tid. Tid eftersom varje träningstimme med det nya spelsystemet kommer att göra det här laget bättre. Ett lag som redan ifjol var rätt jäkla bra.
 
Så kanske är det ikväll som ni får se lejon flyga, om inte så kommer den kvällen snart. Så bänka er framför TV:n klockan 22 ikväll för det ska jag göra. Det kan vara så att ni kommer att få ert livs resa.
 
Aupa Athletic! Nu kör vi!!!