Athletics sommar har än så länge varit kantad av övergångsrykten, landslagsspel och framför allt Bielsa, Bielsa och Bielsa...

Den galne Argentinaren har skällt ut byggnadsarbetare, hamnat i bråk med klubbledningen, sagt upp sig, kommit tillbaka och skall nu ställa ett vinnande  B-lag på banan mot Kroatiska  Slaven Koprivnica. Ingen mysmånad direkt men om nån skall fixa det så är det väl vår käre El Loco.

Ska inte mala på om Bielsa utan vill ni läsa mer om sommarens följetong rekommenderar jag Joels fina artikel som ni kan läsa här


Nån vidare försäsong har Athletic inte hunnit med och resultaten i  träningsmatcherna är inte speciellt uppmuntrande.

Lyon 1 Athletic Club 2
Raja 3 Athletic Club 1
PSV Eindhoven 1 Athletic Club 0 
Slask Wroclaw 0 Athletic Club 1 
Lille 3 Athletic Club 1

Som ni ser så är det målskyttet som varit det stora problemet, kanske inte så konstigt när man  saknat llorente, Muniain, Herrera och till viss del Aduriz men det är givetvis något som måste bli bättre.

Nu verkar det trots allt som Llorente kan spela men Athletic saknar ändå spelare som Amorebieta, Javi MArtinez, Aurtenetxe, Herrera, Muniain, Aduriz, San Jose och  Ekiza.

Det är åtminstone 6 spelare som kan räknas som startspelare i en förstaelva...

Hur som helst verkar det som Athletic ställer upp med följande 11a

----------------------------Iraizoz-----------------------

Iraola-------Ramahlo------Gurpegui------Perez

-----------------------Iturraspe-------------------------

Susaeta--De Marcos--Galarreta--Isma Lopez 

----------------------Llorente---------------------------


Två 19 åringar i form av Ramahlo och Galarreta tar alltså plats i startelvan och det verkar också som nyförvärvet Isma Lopez få axla Muniains roll på vänsterkanten. Av det jag sett av försäsongsmatcherna kan Lopez bli säsongens utropstecken, snabb, kreativ och med en väldigt fin vänsterfot.
22 åringen var ju Atletics stora framtidlöfte för 4-5 år sedan men stannade upp i utvecklingen totalt och lånades ut för att senare släppas med en återlöpsklausul, nu är han tillbaka efter en fin säsong i Deportivo lugo och jag tror han är riktigt revansch sugen. så hålll ett extra öga på honom.

Det största frågetecknet är annars det helt nykompnerade mittbacksparet med veteranen Gurpegui (som ju mest spelar på mittfältet) och nyblivne U-19 Europamästaren Ramahlo, kan rutin och ungdomlig hunger va det rätta receptet?

Motsåndet då? Vad vet vi om Slaven Koprivnica?

Inte mycket och vi får tacka Wikipedia för den lilla info jag har...

Slaven Koprivnica kommer från Kroatien och slutade på 3e plats förra säsongen och ligger efter 2 omgångar 1a i årets upplaga. Förra säsongen åkte man ut ur Europa League i 3e kvalomgågnen när gick på pumpen mot Tromsö, i år har man tagit sig vidare genom att slå Portadown med  sammanlagt 10-2.

Tips: 2-0     Llorente, Isma Lopez.

Se upp för: Kroatiska kontringar och en ej samspelt hemmabacklinje.

Håll ett extra öga på: Våra 19 åringar Galarreta och Ramahlo samt yrvädret Isma Lopez.

Matchfakta:
Var: San Mames
När: 2/10 kl 21:00
Hur: Stream http://www.wiziwig.tv/broadcast.php?matchid=166161&part=sports