Eibar:

Nykomlingarna inledde säsongen väldigt bra och överraskade många. Under våren har det dock gått sämre för baskerna och de har sjunkit i tabellen. Eibar är inte fullt inblandade i bottenstriden och ligger inför helgens match på fjortonde plats med 31 poäng, tre mer än Deportivo la Coruña som är på nedflyttningsplats.

Det är ett bra facit för Eibar som är en väldigt liten klubb och gör sin första säsong någonsin i La Liga. Laget leds av Gaizka Garitano som till skillnad från många andra tränare på den undre halvan varit där hela året.

Närmast kommer Eibar en 0-3-förlust mot Real Madrid, men innan det vann baskerna mot Málaga med 1-0 och är i helt okej form. Laget får dock klara sig utan målvakten Jaime Jimenez och det är frågetecken kring de viktiga spelarna Raul Navas och Dani García.

Celta Vigo:

Stämningen i Celta Vigo är mycket god efter storsegern mot Rayo Vallecano på hemmaplan förra helgen. ”De himmelsblåa” stod för en av säsongens bästa matcher och imponerade. Mest rubriker fick Santi Mina som stod för fyra mål och 19-åringen fick mångas ögon på sig. 

Anfallaren skrev in sig i historieböckerna och blev den yngsta spelaren på 80 år att göra fyra mål i samma match. Joaquín Larrivey stod även han för två fullträffar när tillställningen till slut slutade 6-1.

Hela veckan har dock inte varit positiv eftersom det blev ännu mer klart att Michael Krohn-Dehli troligen lämnar Celta Vigo när säsongen är slut. Eduardo Berizzo bekräftade att klubben redan nu letar efter en ersättare och att det blir svårt att hitta någon med danskens kvalitéer.

Krohn-Dehli har varit otroligt viktig för Celta Vigo den här säsongen och därför är det synd att han lämnar. Dansken är dock med i truppen mot Eibar och kommer troligen att starta. Saknas gör skadade Carles Planas och Borja Oubiña.

Preliminär startelva:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Augusto Fernández, Michael Krohn-Dehli;
Fabián Orellana, Santi Mina, Nolito;
Charles.

Den brasilianske anfallaren Charles uttalade sig även i veckan om att han hoppats få spela mer under sin andra säsong i Celta Vigo. Eduardo Berizzos har varierat att starta med Larrivey eller Charles och brasilianaren sa att han fortsätter att jobba hårt på träningarna för att få mer speltid.

Om matchen:

Eibars tränare Garitano har inför matchen berömt Celta Vigo och framför allt lagets offensiv med spelare som Nolito, Larrivey och Orellana. Tränaren vill att hans lag ska spela som när man nyligen besegrade Málaga och Rayo Vallecano och var starka defensivt.

Förra gången lagen möttes den här säsongen vann Eibar med 1-0 efter mål från Manu del Moral.

Vad: Spanska ligan, omgång 32, Eibar-Celta Vigo.
Var: Estadio Ipurua.
När: söndag, 21:00, 20/4-2015.
Tv: C More Sport.