Det är bara två och en halv vecka sedan Atlético var på Ipurúa och slog Eibar med 2-0 i ligaspelet. Tolv dagar senare möttes lagen igen, den gången i Copa del Rey, och Atlético vann med 3-0. Nu är det dags för tredje mötet på kort tid, en knapp vecka efter det första cupmötet, och Atlético har minst sagt resultatet med sig. Hemma på Calderón blev det som sagt en klar seger efter att Griezmann, Correa och Gameiro nätat för de rödvita. Savic hade dessutom en boll i mål men firandet blev kort då Saúl som spelat fram montenegrinen var offside. Trots det en övertygande seger för Atlético, och för baskerna krävs det nu fyra mål och en hållen nolla för att avancera till semifinal. 

Eibar åkte på ännu en hård förlust i söndags när Barcelona gästade Ipurúa. Man höll nere siffrora till 0-1 i halvtid men i andra halvlek rann det iväg, som det ofta gör mot Barcelona. Slutresultatet skrevs till 0-4. Ingen perfekt match för baskerna, vars självförtroende lär bli rejält sargat om man går på ytterligare en mina mot Atlético.

Baskerna har fortsatt stora skadeproblem och Antonio Luna är den senaste att hamna i sjukstugan efter att ha fått en smäll i helgens match. Totalt är sex spelare skadade, vilka förutom Antonio Luna är Asier Riesgo, Iván Ramis, Anaitz Arbilla, David Juncà och Kike Garcia. Dessutom är Gonzalo Escalante avstängd, vilket gör att Eibar saknar hela sju spelare i onsdagens match. Mendilibar har bara 15 A-lagsspelare i sin trupp och har fått kalla upp tre spelare från reservlaget CD Vitoria, vilket vittnar om det prekära skadeläget. 

Atlético hade också en tuff uppgift i helgen när man mötte Athletic Club på San Mamés. En av säsongens svåraste bortamatcher slutade med ett kryss för Atlético, vilket var ett ganska rättvist resultat. Man tog förvisso en tidig ledning och hade ganska bra koll på matchen, men en kvittering strax innan halvtid gav Athletic en språngbräda in i matchen. När man dessutom tog ledningen mitt i Atléticos press i början av andra halvlek spred sig nervositeten bland bortaspelarna, som helt tappade sitt momentum. Griezmann slog dock till med ett riktigt pangmål vilket räddade en poäng till Atleti.

El principito Griezmann kommer dock inte spela returmatchen mot Eibar. Simeone har bekräftat att fransmannen kommer att stanna kvar i Madrid och vilas, men i övrigt är i princip hela laget med i truppen.

Under tisdagens träning mönstrade Simeone en startelva med Gameiro och Torres i anfallet, flankerade av Gaitán och Correa, vilket öppnar för en väldigt offensiv uppställning. Centralt testades Gabi och Saúl och i backlinjen fanns Juanfran, Giménez, Savic och Lucas. En startelva som bjuder på flera förändringar från helgens match, där flera nyckelspelare alltså får börja på bänken.

TRUPPEN
Målvakter: Moyà, Moreira
Försvarare: Godin, Filipe, Savic, Vrsaljko, Lucas, Juanfran, Giménez
Mittfältare: Koke, Saúl, Carrasco, Gabi, Gaitan
Anfallare: Fernando Torres, Correa, Gameiro, Rober

Potentiella startelvor
Eibar
                       Yoel
Capa - Dos Santos - Lejeune - Peña
          Fran Rico - Dani García
      Pedro León - Adrián - Inui
                Sergi Enrich

Atlético
                      Moyà
Juanfran - Giménez - Savic - Lucas
     Correa - Gabi - Saúl - Gaitán
              Torres - Gameiro


DATUM: onsdagen den 25 januari 2017
TID: 19:15
SPELPLATS: Ipurúa, Eibar
DOMARE: Jaime Latre
TV: Nej, matchen finns inte på svensk TV.
STREAM: Viaplay streamar matchen