Deportivo La Coruña

Anrika Depor kommer från en tuff säsong och behöver mer eller mindre gå rent i samtliga kvarvarande matcher för att ens ha chans på förnyat kontrakt, även vid ett sådant scenario behöver andra resultat gå deras väg. Man behöver inte vara raketforskare, hjärnkirurg eller annan högkvalificerad yrkestitel för att förstå att detta borde vara mission impossible för Clarence Seedorf och hans mannar.

Trots det hopplösa läget kommer Deportivo från sin bästa rad av resultat för säsongen med endast en förlust på de sex senaste matcherna och fyra raka utan förlust, var av två vinster. De två senaste matcherna har slutat i mållösa historier men innan dess hittade galicierna nätet sex gånger på två matcher. Det är alltså, läget till trots, ett Deportivo med blodad tand som tar emot ligaledarna hemma på Riazor.

Det tidigare mötet laget emellan denna säsong slutade med 4-0 seger för Barcelona på Camp Nou där Luis Suárez och Paulinho gjorde två mål vardera medan motsvarande möte på Riazor förra säsongen slutade med en hemma vinst för det blåvita laget från A Coruña, 2-1 då.

Skadeläget hos hemmalaget lär gäcka coach Seedorf då hela sex spelare rapporteras vara osäkra till spel där fyra är heta alternativ för platserna i startelvan. Adrian, Lucas Perez, Mosquera, Boveda, Muntari och Bakkali går alla en kamp mot klockan medan Sidnei är bekräftat borta.


Barcelona

En poäng är alltså allt som krävs för att katalanerna ska säkra den 25:e ligatiteln i ordningen och den tredje på de fyra senaste säsongerna. Chansen finns till och med att säkra titeln redan innan matchen spelas om både Atlético Madrid och Real Madrid misslyckas med att vinna sina respektive matcher. Det finns även en obesegrad ligasäsong att sikta på för det blåröda laget från nordöstra Spanien vilket säkerligen är något alla inblandade vill åt.

Formen är god för klubben som säkrade cuptiteln för exakt en vecka sen med en fullständigt sensationell insats där Sevilla enkelt borstades av med 5-0. En fin avskedsföreställning för Andrés Iniesta i det som komma att bli hans sista final med hans barndomsklubb. Även i ligan går man starkt, ingen överraskning, med fyra segrar på de sex senaste. Mot Balaídos i Vigo senast kom Barcelona dock undan med blotta förskräckelsen efter att Sergi Roberto fick rött kort i 71:a minuten vilket resulterade i en Celtakvittering 10 minuter senare. Avgörandet från hemmalaget hängde i luften men Ter Stegen i Barçaburen ville annat och förlustnollan är alltjämt intakt.

Skadeläget är lugnt i Barcelona och förutom långtidsskadade Sergi Samper är det ingen från A-truppen som saknas. Sergi Roberto är enda spelare som är bekräftat borta mot Depor och detta på grund av hans utvisning mot Celta Vigo i senaste ligaomgången.


Matchfakta

Vad: La Liga, omgång 35
Var: Riazor, A Coruña
När: 29/4, 20:45
TV: Viasat/Viaplay