Inför

Det var ett tag sen det gick att säga det men på fredagskvällen spelas ett toppmöte på Riazor. Deportivo La Coruña placerar sig på sjätte plats i Primera División efter att ha stått för en fin inledning. Laget har tagit 13 poäng på nio matcher och har visat upp ett fint spel. Faktum är att både Deportivo och Atlético har gjort 14 mål var denna säsong och ligaspelet, dock har galicierna släppt in sex mål mer(11) än Atlético(6), vilket har varit skillnaden. Deportivo har även spelat mot på pappret lättare motstånd medan Atlético har mött samtliga lag som ligger på europaplats, förutom Athletic Club och Celta Vigo.

Att prata om de båda lagen utan att nämna den tragiska händelse som ägde rum en kall Madrid-vinter för drygt ett år sen. Nämligen att en Depor-supporter avled efter att ha varit med i ett uppgjort slagsmål några hundra meter från Estadio Vicente Calderón. Detta har gjort att stämningen mellan klubbarnas fans inte har varit den bästa och i morgondagens match kommer det inte att finnas några Atlético-supportrar på plats på bortasektionen, detta på grund av säkerhetsskäl. Den galiciska supporterklubben för Atlético Madrid kommer dock att vara på plats bland hemmapubliken och tidigare under torsdagen berättade supporterklubbens president att man inte kommer att jubla om de rödvita gör mål, detta på grund av säkerhetsskäl.

För båda lagen är det en viktig match. Hemmalaget från A Coruña vill inte tappa poäng då man vid en förlust kan rasa sex till åtta platser i ligatabellen, om de andra lagen skulle ta poäng i respektive matcher. Atlético Madrid ligger endast två poäng bakom Real Madrid och Barcelona och en vinst på Riazor skulle sätta press på de två giganterna samtidigt som en vinst innan den cirka åtta timmar långa resan till Kazakstan ska avverkas.

Förra säsongens möte slutade med två Atlético-vinster efter att man vunnit hemma med 2-0 (Saúl, Arda) samt 1-2 borta efter två mål av Antoine Griezmann.
 

Deportivo La Coruña

Det blåvita-laget har överraskat många denna säsong om man ser till att man endast var en poäng från att åka ur den spanska högstaligan. I den sista omgången lyckades man rädda ett 2-2-resultat mot Barcelona på Camp Nou och säkrade därmed kontraktet till den pågående säsongen. Denna säsong har laget spelat med en väldigt mycket högre intensitet och både Cani och Celso Borges säger till La Voz de Galicia att man måste möta Atlético med lika hög intensitet som huvudstadslaget har, annars kommer man att förlora. Cani som fick hoppa in i senaste matchen mot Málaga har denna gång uteslutits från Víctor Sánchez lista, detta tillsammans med bland annat Oriol Riera som spelade 57 minuter i mötet med det andalusiska laget.

När det kommer till skadeläget i Deportivo har man Fabricio, Manu och Manuel Pablo som inte kommer till spel i fredagens match. Även Juan Domínguez, Luisinho och Saúl lämnas utanför truppen, detta på grund av tekniska själ.

Truppen

Målvakter
Poroto Lux
David Gómez

Försvarare
Fernando Navarro
Ález Bergantiños
Sidnei
Arribas
Laure
Lopo

Mittfältare
Pedro Mosquera
Medunjanin
Juanfran
Fede Cartabia
Fayçal Fajr
Luis Alberto
Celso Borges
Jonás

Anfallare
Jonathan R.
Lucas

Potentiell startelva (4-2-3-1)
                     Lux
Laure - Arribas - Sidnei - Fernando Navarro
           Borges - Mosquera
   Juanfran - Fajr - Luis Alberto
                    Lucas


 Fabricio, Manu, Manuel Pablo
 Juan Domínguez, Luisinho och Saúl

 

Atlético Madrid

I Atlético-lägret har mycket den senaste veckan handlat om nyförvärvens anpassning och kanske framför allt Yannick Carrasck som ni stått för två mål och en assist på de två senaste matcherna och har redan börjat bli lite av en publikfavorit på Vicente Calderón. Belgaren kommer med största sannolikhet att starta fredagens match då Simeone under de senaste dagarna ryktats vilja ställa upp med samma elva som slog Valencia med 2-1 på söndagskvällen. I så fall skulle det vara första gången på 59 matcher som Simeone väljer att ställa upp med samma startelva två gånger i rad. Samtliga lagdelar fungerade väldigt bra mot niondeplacerade Valencia, men frågan är om Cholo bör förlita så speciellt mycket på hur det såg ut i den matchen då Valencia spel har varit under kritik denna säsong, och inte minst Nuno som enligt många av klubbens fans borde lämna över tränarjobbet till någon annan.

Hur som helst börjar Atléticos spel se bättre ut och inför fredagens match har Atlético endast förlorat ett av sex försök på Riazor, Deportivo har i sin tur aldrig förlorat den 30 oktober på Riazor.

Truppen

Målvakter
Oblak
Moyá

Försvarare
Godín
Filipe
Siqueira
Siqueira
Savic
Jesús Gámez
Juanfran
Giménez

Mittfältare
Tiago
Koke
Óliver
Gabi
Saúl
Carrasco

Anfallare
Griezmann
Fernando Torres
Jackson
Correa

 Vietto
Lucas, Thomas

Potentiell startelva (4-4-2)
                    Oblak
Juanfran - Godín - Giménez - Filipe
   Koke - Tiago - Gabi - Carrasco
        Griezmann - JacksonDATUM: fredagen den 30 oktober 2015
MATCHSTART: 20:30
SPELPLATS: Estadio Riazor
KAPACITET: 34,600 åskådare
PLANEN: 105 x 68 m (naturgräs)
DOMARE: Pérez Montero
TV: VIasat Fotboll / HD
STREAM: VIaplay