Deportivo la Coruña
Trots A.I.K-blod i startelvan har Deportivos säsong inte varit någonting att hänga i granen, och jag har egentligen för dålig koll på laget varför det är så, så det blir ingen större analys utav det.
Förutom inledningsvis på säsongen så har man kunnat hitta Deportivo långt ner i tabellen under hela säsongen, just nu hittar vi dom på en 17:e plats med två poäng tillgodo ner till strecket och dessutom med en match mindre spelad.
 
Det enklaste att peka på varför de ligger såpass långt ner är avsaknaden av en målskytt, Andone är deras bästa målgörare med sju bollar i nät under den här säsongen. Där har klubben så klart tappat många mål när de sålde Lucas Perez till Arsenal, men det är så fotbollsvärlden fungerar. ”Ersättaren” Ryan Babel har inte lyckats fullt ut och har enbart spelat fem matcher från start och gjort sex inhopp.
Det som höjer Deportivo från sina konkurrenter dock är deras försvarsspel, där de ligger aningen i framkant i bottenstriden.
 
För att styra upp skutan någorlunda finner vi en ny tränare på de blåvitas bänk i form av Pepe Mel som får göra sin debut mot Atleti, med endast två träningar med laget i ryggen. Men det mesta handlar ändå om motivation i början med en ny tränare.
Vad jag förtsått är det den nya tränares avsikt att ändra så lite som möjligt, och därför lär vi väl få se samma typ av spelsystem och antagligen samma spelare.
Men det finns ju dock några avbräck hos galicierna, mittbacken Albentosa är avstängd efter att blivit utvisad förra matchen. Även Guliherma verkar ut att få sitta åt sidan. Positivt är att målskytten Andone är tillgänglig igen (har dock bara stått för ett mål 2017).
 
Poteniell startelva
Lux
Juanfran – Arribas – Sidnei – Navarro
Mosquera – Borges
Kakuta – Çolak – Fajr
Andone
 
Club Atlético de Madrid

I och med den senaste förlusten mot Barcelona känns den översta toppstriden helt förlorad nu (den levde i alla fall en aning innan) och nu blir det helt till att kämpa mot Real Sociedad om den sista platsen till Champions League som är ack så viktig på det ekonomiska planet (även det sporstliga så klart).
Men sen har vi ju alltid den nuvarande Champions League säsong att tänka på fortfarande, där se det ju just nu väldigt positivt, samtidigt som vi är ett erkänt starkt cuplag.
 
En spelare som är het just nu i rödvitt är Kevin Gameiro som varit en av de formstarkaste spelarna i ligan (statistiskt i alla fall). Fem mål och två assit har det blivit på hans fem senaste framträdande.
Nu verkar han inte får starta utan det blir istället Torres som erkar få den chansen, personligen skulle jag gärna vilja se dessa två ihop för även Torres har hittat en mycket fin formkurva den senaste månaden. Nackdelen är ju att båda är väldigt lika i sina spelstilar, men med rätt coachning tror jag ändå att det hade varit ett fint koncept. Samtidigt tycker jag inte alls att Griezmann sett särskilt het ut. Nåja, nu har jag funderat ute i det blå en stund..
 
En spelare som missar matchen är Sául, han är avstängd. Andra som missar matchen men pga skador är Juanfran, Augusto och Tiago.
 
Truppen
Moyá, Oblak, Godín, Filipe, Savic, Vrsaljko, Lucas Hernández, Giménez, Koke, Carrasco, Gabi, Thomas, Gaitán, Caio Henrique, Griezmann, Fernando Torres, Correa  och Gameiro.
 
Poteniell startelva
Oblak
Vrsaljko – Giménez – Godín – Filipe
Gaitán – Gabi – Koke – Carrasco
Griezmann – Torres
 
Matchfakta
Var: Estadio Riazor, A Coruña
Dag: Torsdag den andre mars
Tid: Klockan 20:45
Domare: Carlos Clos Gómez