Deportivos form med 4-0 segern borta mot Levante färskt i minne gör att jag personligen tror att Galicierna klarar sig kvar utan några större problem trots tabell placeringen. Athletic har idag 7 poäng ner till strecket men en oerhört svår bortamatch idag och Barcelona hemma om en vecka gör ju att man blir orolig trots allt.

Skulle man däremot mäkta med att bärga 3 poäng idag är man så gott som klara vilket ju skulle vara en oerhörd lättnad efter en minst sagt bedrövlig säsong på alla plan.

Bielsa har tagit ut följande trupp:
Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Laporte, San José, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Ibai, Raúl, Susaeta, Iraola, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Ander Herrera, Ekiza och Ramalho.

Bielsa har tränat med nedanstående startelava

----------------------Iraizoz----------------------------
Iraola– Ekiza – Gurpegui – Aurtenetxe
-------------------Iturraspe---------------------------
Susaeta – De Marcos- Herrera – Muniain
---------------------Aduriz-------------------------------
Aduriz är tillbaka efter att Llorente inte tog chansen förra veckan och Aurtenetxe tar troligen Laportes plats då fransmannen haft lite skadekänningar i veckan

Seanaste tidens största glädjeämnen Ibai Gomez är tyvärr skadad men finns med i truppen, förhoppningsvis tar Muniain chansen och visar va han verkligen kan istället.

Athletic form 5 senaste matcherna.
Athletic  1 - 0 Valencia 
Getafe CF 1 - 0 Athletic
Athletic 1 - 0 Granada 
Sevilla 2 - 1 Athletic
Athletic  0 - 3 Real Madrid

Formen och framför allt målskyttet är väl sådär för tillfället, Bielsa har fått ordning på försvaret men det verkar som man lider offensivt av det samtidigt som Aduriz inte riktigt går att känna igen.  Ikväll hoppas vi på att det släpper för den offensiva trion i Susaeta, Muniain och nämnde Aduriz. 


Deportivo La Coruna
Deportivo saknar Marchena och Aguilar men Riki är tillbaka i spel, enligt Depor redaktionen ställer man troligtvis upp med följande 11a

Aranzubia
Manuel Pablo – Zé Castro – Aythami – Silvio
Àlex – Juan Dominguez
Bruno Gama – Valerón – Pizzi
Riki


Formen för Deportivo senaste 5 matcherna.
FC Barcelona 2 - 0 Deportivo
Deportivo 3 - 1 Celta de Vigo
Mallorca 2 - 3 Deportivo
Deportivo 3 - 2 Real Zaragoza

Levante 0 - 4 Deportivo

Deportivos formkurva är i det närmaste sensationell och inte nog med att man vinner man öser fullkomligen in mål också, 13 mål på 4 matcher är otroligt och det blir verkligen något att bita i för Athleticförsvaret. En pånyttfödd gamling i form av Valeron och årets målspruta Riki är 2 av anledningarna till att man radat upp segrar på sistone och att stoppa dessa är ett måste om Athletic skall ha någon chans alls. Mål framåt gör vi det är jag ganska säker på..


Jag utgår ifrån att Deportivo kommer att pressa hårt från start och det gäller verkligen för Athlietc att hålla tätt första 20 något man haft problem med på senaste tiden, håller man ut där så tror jag att man kommer att arbeta sig in i matchen och ta över den. Isåfall blir det som vanligt svårigheten med att vara effektivare än motståndarna och det har ju varit säsongens akilleshäl och mot ett formtoppat Deportivo måste man vara kliniska i avsluten.

Spelare att se upp med.
Valeron och Riki
Som jag skrev tidigare är de 2 en stor del av Deportivos målskörd och skall man hålla tätt måste de bort från matchen.


Nyckelspelare
Aduriz och Ekiza
Aduriz måste komma i målform igen efter en tung vår och Ekiza är våran viktigaste utpost för att få stopp ovan nämda spelare.


Matcfakta:
Vad: Deprotivo La Coruna - Athletic Club
Var: Riazor
När: Idag kl 17:00.
TV: Stream