Sevilla står som hemmalag i årets final där jag tycker det känns som om hemmalaget är snäppet mer motiverat. Barcas säsong bär ingen uppenbar stämpel. Å ena sidan, vi går mot en säsong som obesegrade i världens bästa liga. Minst sagt en överjävlig prestation om det blir så. Å andra sidan, enorm besvikelse att vi inte brottar ner Roma i Champions League. Valverde har fått ta emot mycket kritik efter de matcherna (med all rätt) och allt känns ganska oklart just nu inför framtiden.


Sevilla däremot föll med flaggan i topp mot Bayern i CL och har väl trots allt gjort en okej säsong i ligan. Andalusierna hade säkerligen hoppats på att ligga bättre till än sin sjundeplacering efter 33 omgångar, men fortfarande finns alla möjligheter att klättra förbi Villareal och eventuellt kan man också nå Betis på femteplatsen. Då är det tillbaka till Europa League där alla vet att Sevilla plockar bucklor i sömnen.
Vart jag vill komma med detta är att om Sevilla skulle ta hem cupen så har de gjort en riktigt fin säsong, allt inräknat. Skulle Barca ta det så är det snarare något som är förväntat men kanske inte gör någon enorm skillnad när säsongen ska summeras och framtidsplanerna ska stakas ut. Det är åtminstone min teori.

Trupperna då?
Valverde har valt att ta ut...alla. Dvs följande: Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio Busquets, Denis Suárez, Iniesta, Luis Suárez, Messi, Dembélé, Coutinho, Paulinho, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes, Aleix Vidal, Umtiti, Yerry Mina och Vermaelen.

För Sevillas del har jag inte lyckats hitta någon trupp ännu.
'
Ska man se till formen och historik mellan lagen borde vi kunna se fram emot en ganska bekväm resa för Barca. Senaste gången Sevilla lyckades vinna inbördes var i oktober 2015. 2-1 blev det den gången och sedan dess har det spelats åtta matcher lagen emellan med något enstaka kryss men i stort sett uteslutande Barca-segrar. Senaste gången Sevilla vann en fotbollsmatch överhuvudtaget var den 13 mars, 1-2 borta mot Manchester United. Visserligen många tuffa matcher sedan den fighten men ändå, noll vinster på senaste sju. Barca har bra form bortsett fiaskot i Rom, sju vinster på senaste tio.

Men, som sagt var. Jag tror detta blir en match med derbyfeeling. Form hit och form dit, allt kan hända och Barca är självklart favoriter men Sevilla kan mycket väl ta detta. Hög potential hos de vita, hög potential hos matchen att bli välspelad och underhållande.
Jag tippar 3-1 till Barca! Vamos!

Vad: Final, Copa del Rey 2018.

Var: Wanda Metropolitano, Madrid.

Avspark: Lördag 21/4 kl 21:30

TV: Eurosport 1

Internet: D-play.