För hemmalaget har det varit lite upp och ner i början av säsongen, man imponerade stort då man slog ut Napoli och krossade Levante hemma på San Mames men man förlorade ligapremiären mot Malaga och fick åka hem från Camp Nou med en 0-2 förlust nu i helgen.

Den tydliga trenden från förra säsongen håller alltså i sig, urstarkt hemmaspel men helt klart sämre utdelning på bortaplan.

Muniain påpekade också fördelen och vikten i att just börja hemma. 

"att börja och avsluta en grupp på hemmaplan är alltid positivt" '
"för att lyckas i CL måste vi vara lika starka på hemmaplan som förra säsongen i ligan"
"trots förlusten mot Barcelona är det en positiv stämmning i laget och att spela hemma på San Mames kommer att hjälpa oss att ta 3 viktiga poäng mot Shakthar"

Iker påpekar dock att Shakthar antagligen är det svåraste motstådet i gruppen. "det är en öppen grupp men Shakhatar är det starkaste laget"

Jag har verkligen ingen vidare koll på de Ukrainska mästarna men laget har börjat säsongen väldigt bra med 8 raka segrar i ligan och med en målskillnad på 18-1.

Dock talar Athletics hemmaform i Europa för en seger då man endast förlorat 1 av 15 europamatcher på San Mames.

Valverde förfogar över en relativt skadefri trupp  har tagit ut följande spelare:

Iraizoz, Laporte, E.Morán, San José, Beñat, Iturraspe, De Marcos, Ibai, Iago Herrerín, Susaeta, Iraola, X.Etxeita, Mikel Rico, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Guillermo, Aketxe, Balenziaga, Unai López.

Valverde berättade på presskonferensen att det kommer att bli någon/några förändringar jämfört med matchen mot Barcelona.

Min trolig startelva:

-------------------------------Iraizoz---------------------------
De Marcos-----Gurpegui------Laporte---Balenziaga

-----------------M.Rico--------Iturraspe--------------------

Ibai Gomez---------------Benat-----------------Muniain

--------------------------------Aduriz--------------------------


Trolig elva för Shakhtar: Kanibolotskiy, Srna, Kucher, Rakitskiy, Azevedo, Stepanenko, Fernando, Douglas Costa, Teixeira, Taison, Adriano.

Som vanligt blir det mycket bollinnehav för hemmalaget men Athletic måste se upp med extremt snabba kontringar från Shakhtar vilket var något Valverde påpekade på presskonferensen. Han varnade för Douglas och Texeira i anfallet och det faktum att laget har en fantastisk form och är vana vid att vinna.

Brukar ju alltid försöka mig på ett tips och trots ovissheten om motståndet gissar jag på en 2-1 seger med Aduriz och Ibai som målskyttar!

AUPA! 

Datum: Onsdagen den 17 oktober 2014
Matchstart: 20:45
Spelplats: Bilbao
Domare: Tasos Sidiropoulos (Grekland)
Kapacitet: 53 332 åskådare
TV: Viasat