Den mållösa matchen på Vicente Calderón förra tisdagen bjöd inte på någon större underhållning förutom för de som likt Euro Talk-gänget går igång stenhårt på den defensivt discplinerade fotboll Chelsea stod för. Men den bjöd på något annat. 
Att en klubb som Chelsea över huvud taget kommer till Vicente Calderón och resonerar som så att 0-0 är det bästa resultat de kan få med sig är ett mycket konkret erkännande för vad Atlético Madrid numera är. Att det sker i en semifinal i Champions League är såklart ännu större.
Då och då nyper man sig själv i armen för att säkerställa sig om att vad det här laget står för detta år inte är skeendet i en naiv, vår dröm. Det förfaller sig som att så inte är fallet, omän det svaret emellertid kanske ändå är det mest logiska.

Alltsedan Simeone bytte ut "partido a partido" (match för match) till "final tras final" (final efter final) har laget gått som tåget. April månad avverkades med en enastående statistik då man går utan förlust och dessutom har sex raka matcher utan insläppt mål. Krysset mot Barcelona ledde till avancemang. Krysset mot Chelsea leder till.... ja, vadå?I Chelsea lär läget vara gott. Efter matchen på Calderón, där man själva sade sig vara mycket nöjda med insatsen, följde man upp ännu en lyckad bussparkering i söndagens svåra bortamatch mot Liverpool. Ligatiteln lär vara körd sedan tidigare, men med två matcher ifrån en Champions League-titel  så hägrar framgången, lyckan och euforin inte många steg bort.

I Madrid bortprioterades, som bekant, all form av anfallsspel. På Stamford Bridge på onsdag kväll behöver man göra mål, även om man rent teoretiskt såklart kan vänta med dem till ett straffsparkavgörande.
Mycket talar för att matchbilden lär vara i princip den omvända i London. Atlético är precis som Chelsea ett boll-skyggt lag som gör sig bäst när kontringarna är snabba och precisa. Dessa hade man ingen möjlighet att utnyttja i hemmamötet, men här lär det öppnas ytor. Chelsea kommer naturligtvis gå framåt, men förmodligen inte mer än nödvändigt. Mourinho, om någon, vet vilken avvägning man gör bäst i att välja.

Laget saknar en mängd spelare.
Sedan tidigare är Mohamed Salah och Nemanja Matic otillgängliga då de är cup-tied efter tidigare äventyr från Basel respektive Benfica.
I Madrid skadade sig Petr Cech olyckligt. Här är säsongen över. 41-åriga australiensaren Mark Schwarzer vaktar stolparna här och även framöver.
De två nyckelspelarena på mittfältet, Frank Lampard och John Obi Mikel, fick syna det gula kortet från Jonas Eriksson på Calderón. Det innebär att de är avstängda till mötet i London.

Även John Terry fick utgå i Madrid, och de intiala rapporterna talade om att skadan var så pass allvarlig att Terry skulle missa returen. Så verkar emellertid inte vara fallet. Terry finns med i truppen och väntas starta matchen.
En annan herre med skadebekymmer har varit Eden Hazard. Även han har återhämtat sig bra i veckan och har medverkat på träningarna i veckan. Huruvida han är 100% på matchdagen är svårt att sia om, men om så är fallet finns det skäl att tro att han finns med i startelvan.

Startelvan kommer se rejält annorlunda ut jämfört med den vi såg på Calderón. Förutom skadorna och avstängningarna som kom i den matchen blir det förändingar även på andra håll. Branislav Ivanovic återkommer efter avstängning och tar Ashley Coles plats och Samuel Eto'o är frisk nog att förpassa Fernando Torres till bänken. 


Truppen

Tränare

José Mourinho 

Målvakter
23. Mark Schwarzer 
40. Henrique Hilario 

Försvarare

2. Branislav Ivanovic 
3. Ashley Cole 
24. Gary Cahill 
26. John Terry 
27. Nathan Ake 
28. César Azpilicueta 
33. Tomás Kalas 

Mittfältare

4. David Luíz 
7. Ramires 
11. Oscar 
14. Andre Schürrle 
16. Marco van Ginkel 
17. Eden Hazard 
22. Willian 

Anfallare

9. Fernando Torres 
19. Demba Ba 
29. Samuel Eto'o 

Skadade: Petr Cech
Avstängda: Frank Lampard, John Obi Mikel
Indisponibla: 
Momamed Salah, Nemanja Matic
Riskerar avstängning i eventuell final vid gult kort
: David Luíz, WillianPotentiell Startelva:

                     Schwarzer

Ivanovic - Cahill - Terry - Azpilicueta


             Ramires - David Luíz
 
    Willian         Oscar        Schürrle

                         Eto'o

Atlético har, efter dippen i februari, med förluster mot Real Madrid x2, Almería och Osasuna, gått som tåget. Och nu är det inte långt kvar. Det är verkligen nära nu - men samtidigt är det så långt borta. Det krävs en hel del mer för att det ska bli guld i Maj - både i det ena och det andra avseendet. 

I London måste man vara precis så kompakta som.... ja, som man har varit hela säsongen, i ärlighetens namn. Årets förluster har, förutom cupdebacklet mot Real Madrid, kommit på bortaplan mot Espanyol, Almería och Osasuna. Alla tre har varit kompletta plattmatcher där inställningen och orken varit otillräcklig. Detta lär vi rimligtvis inte begövs oroa oss över när det kommer till detta möte.

Är det någonting Atlético gjort bra iår så är det bortamatcher mot tufft motstånd. Man har besökt Sevilla, Sociedad, Porto, Villarreal, Real Madrid x2, Zenit, Barcelona x2, Athletic x2 och Valencia och endast förlorat en av dessa. Det är smått bisarrt, om man får tala klarspråk.

Truppen är skadefri. Den enda spelare som är indisponibel är dessvärre hyperviktige lagkaptenen Gabi, som drog på sig ett gult kort i matchen i Madrid. Jämför vi den avstängningen med de två Chelsea har kan man ändå hävda att Atlético kom lindrigt undan....

När det kommer till laguppställningen är den defensiva formationen såklart skriven i sten.
På innermittfältet vore det överraskande om det inte blev så att Mario Suárez och Tiago kliver in tillsammans. Dessa två herrar, som under hela säsongen konkurrerat om platsen brevid Gabi, får nu alltså kampera ihop. 
Ett alternativ hade varit att låta Koke gå in på innermittfältet, men det känns i nuläget inte som förstavalet.

Som ytter lär han dock hamna, den gode Koke. På andra kanten hittar vi antingen Raúl García eller Arda Turan. Den senare har dragits med skadeproblem en tid men bör vara i fullt slag. Även om så är fallet är det dock inte säkert att han startar, skall sägas.
Om Arda spelar på kanten lär Raúl García ta plats som släpande anfallare bakom Costa. Annars kan vi vänta oss att David Villa tar den platsen i ett mer rakt 4-4-2-system.


Truppen

Tränare
Diego Simeone 

Målvakter
1. Daniel Aranzubía 
13. Thibaout Courtois 

Försvarare
2. Diego Godín 
3. Filipe Luis 
12. Toby Alderweireld 
20. Juanfran Torres 
22. Emiliano Insúa 
23. João Miranda 

Mittfältare
4. Mario Suárez 
5. Tiago Cardoso 
6. 'Koke' Resurrección Merodio 
10. Arda Turan 
11. Cristian 'Cebolla' Rodríguez 
21. Diego Ribas 
24. José Sosa 

Anfallare
7. Adrián López 
9. David Villa 
19. Diego Costa 

Avstängda: Gabi
Skadade
Riskerar avstängning i eventuell final vid gult kort: Emiliano InsúaKoke, JuanfranPotentiell Startelva:

                         Courtois
  
Juanfran - Godín - Miranda - Filipe Luis

               Mario Suárez - Tiago

   Koke                                 Arda Turan
             Raúl García
                           Diego Costa

Datum: onsdagen den 30 april 2014
Matchstart: 20:45
Spelplats: Stamford Bridge, London
Kapacitet:  41 798 åskådare
Domare: Nicola Rizzoli, Italien
TV  
Streaming: Det går naturligtvis att streama matchen via nätet. Bokmärk gärna sidor som Coolsport, Wiziwig, Rojadirecta, Sportlemon och LS Hunter om du inte redan har gjort det. Vid problem så är det bara att fråga på forumet