Formtopp hos Kataloniens stolthet
Hemmalaget kan presenteras bäst genom sina spelare; Messi har vaknat upp joggade förbi Christiano Ronaldo till skytteligaledningen, Suárez har blixtrat till och visat prov på varför Anfield fortfarande skriker hans namn under kalla nätter. Endast Neymar har haft det svårare jämfört med sina kollegor, men är utan tvekan en starkt bidragande orsak till att laget kan göra sin bästa säsong på flera år.

Lius Enrique vågade i veckan att vila hela sitt mittfält efter Busquets oturliga skada mot Villareal, och Mascherano känns självklar bakom klassiska duon Xavi/Iniesta på mittfältet. Defensivt kommer Dani Alves och Jordi Alba vara tillbaka efter sina avstängningar, och tillsammans med Ter Stegen är de självklara under morgondagens möte. I mittförsvaret lär pånyttfödde Piqué få sällskap av antingen Mathieu eller Bartra som återigen glänste under ligamötet med Eibar.
Även unga Rafinha var formidabel under helgmötet, men riskerar trots det att hållas bakom Rakitic i rankingen mot mittfältet, trots att kroaten inte visat upp samma form som han hade i början av säsongen.

Barças senaste fem
Manchester City 1 – 2 Barcelona
Granada 1 – 3 Barcelona
Villareal 1 – 3 Barcelona
Barcelona 6 – 1 Rayo Vallecano
Eibar 0 – 2 Barcelona

Trolig startelva
Ter Stegen – Alves, Piqué, Mathieu, Alba – Xavi, Mascherano, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar


Två viktiga spelare är tillbaka från avstäningar - blir ytterbackarna tungan på vågen imorgon?
 

Kalla vindar i Manchester
City har haft stora problem med att resa sig efter smällen i den första matchen. Först åkte man på en otursam förlust på Anfield när Liverpool tog alla tre poängen, och en kortvarig glädje efter hemmasegern mot Leicester försvann omedelbart när man gav bort tre poäng till Burnley och ligatiteln till Chelsea. I och med detta tog snacket om Pellegrinis framtid fart, och ett misslyckat resultat på Camp Nou kan mycket väl innebära ett farväl för tränaren.

Diskussionerna fortsätter också kring den kritiserade uppställningen 4-4-2 som mycket väl kan försakas till onsdagens match. Med Clichy avstängd efter första mötet kan Kolarov få vara tillbaka på vänsterbacken, medan Zabaleta, Mangala och Kompany få fortsatt förtroende. Den sistnämnde har en hel del att bevisa för sig själv efter en katastrofal insats i första mötet, medan Hart var hela fenomenal och är lika självklar som vanligt mellan stolparna.

Barça forne storspelare Yaya Touré är äntligen tillbaka i Europaspel efter sin avstängning, och det är ingen vild gissning att han går rakt in i startelvan. Fernando lär gå före Fernadinho precis som senast, medan Milner, Silva och Nasri tar de offensiva platserna på mittfältet bakom Agüero som måste prestera bra om han skall hålla kvar sitt City i Champions League.

Pellegrini svarade under sin presskonferens att laget mycket väl hade möjligheten att ta sig vidare till kvartsfinal, och det var inte ett under utan en bra prestation som krävdes av engelsmännen.

Citys senaste fem
City 5 – 0 Newcastle
City 1 – 2 Barça
Liverpool 2 – 1 City
City 2 – 0 Leicester
Burnley 1 – 0 City

Trolig startelva
Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Kolarov – Fernando, Touré – Milner, Silva, Nasri – Agüero


Touré är tillbaka för att sparka ut sin gamla klubb ur fotbollens finrum

Senaste mötena mellan lagen
2015-02-24: Manchester City 1 – 2 Barcelona
2014-03-12: Barcelona 2 – 1 Manchester City
2014-02-18: Manchester City 0 – 2 Barcelona
2009-08-19: Barcelona 0 – 1 Manchester City
 

Vad: Åttondelsfinal 2:2 mellan FC Barcelona och Manchester City
Var: Camp Nou, Barcelona
När: 20:45 på onsdag 18 mars
Tips: 2-0 till Barcelona efter mål av Suárez och Alba

Mot kvartsfinal, siempre Barça!