Celta Vigo:

Förra helgen gjorde Celta Vigo en mycket bra insats mot Almería och slog de på bortaplan med 4-2. Nolito gjorde två mål och verkar ha kommit in i laget nu på det sätt som man hoppades att han skulle göra när han värvades. Även Charles fick sätta en balja för första gången sedan januari.

Celta Vigo spelade bra och har i och med segern förra omgången nått de 40 poäng som man ville. Det räcker troligen till nytt kontrakt och därmed är säsongens mål nått. Klubben ville undvika nedflyttning och det snabbare än förra året då allting avgjordes i den sista omgången.

Nu kan fansen slappna av mer och njuta av de sista omgångarna. Det återstår fyra matcher, där de två kommande är mot lättare mostånd, Valladolid och Osasuna, medan säsongen avslutas mot Real Madrid samt Valencia.

Men fansen har inte fått njuta mycket på Balaídos eftersom spelet på hemmaplan varit under kritik och det har mest blivit förluster. Kanske ändras det efter förra helgens bra insats och match mot ett lag som ligger under Celta Vigo i tabellen.

Det blir dock en svår match eftersom Valladolid har mycket att spela för och kommer att kämpa till slutsignalen. För Celta Vigo är Augusto Fernández tillgänglig igen efter att han skadade sig på en träning förra veckan, men Welliton kan inte spela. Jon Aurtenetxe är tillbaka efter sin avstängning mot Almería.

Luis Enrique har roterat mycket under säsongen och 17 spelare har spelat över 1000 minuter i ligan. Mest speltid har Yoel i mål fått, efter honom kommer Hugo Mallo och Andreu Fontás. Rafinha finns på fjärde plats och skulle nog haft mer minuter om han inte varit skadad tidigare.

Truppen till matchen ser ut såhär:

Sergio Álvarez, Hugo Mallo, Andreu Fontás, Borja Oubiña, Mario Bermejo, Nolito, Charles, Rafinha, Yoel Rodríguez, Fabián Orellana, Jon Aurtenetxe, Levy Madinda, Jonny Castro, Íñigo López, Gustavo Cabral, Michael Krohn-Delhi, Augusto Fernández och Santi Mina.

Valladolid:

Det blir svenskt inslag på Balaídos när Daniel Larsson kommer dit med sitt Valladolid. Den före detta Malmö-spelaren har fått en del speltid och springer mycket på sin kant. Annars i bortalaget finns duktige Javi Guerra och viktige backen Carlos Peña som fått mest speltid av alla.

Valladolid spelar för sin överlevnad i La Liga och kommer att göra allt för att ta poäng på Balaídos. Laget har inför den här många lika många poäng som Getafe under strecket, men en match mindre spelad efter den här omgången.

Om matchen:

Domaren, José Antonio Teixeira, dömde även lagens första möte och stod bland annat för ett omdiskuterat beslut när han blåste bort ett mål för Valladolid. Förhoppningsvis gör han en bra insats under måndagen.

Luis Enrique har uppmanat hemmafansen att heja fram Celta Vigo till att matematiskt säkra kontraktet. Tränaren sa även att Valladolid är en svår motståndare som behöver poäng men att de himmelsblåa är nära att nå sitt mål.

Vad: La Liga, omgång 35, Celta Vigo-Valladolid.
Var: Estadio Balaídos (Vigo).
När: Måndag 28/4-2014, 22:00.
Tv: C More Sport och C More Sport HD.