Valencia:

Det händer en del i Valencia där Juan Antonio Pizzi utsågs till ny tränare i december och den rike Peter Lim förhandlar med klubben om att investera. Om den
singaporianske affärsmannen gör det kommer laget att få mycket pengar och fler saker kan hända.

Pizzi inledde 2014 med ett derby mot Levante och där blev det seger med 2-0 efter att Pablo Piatti och Sofiane Feghouli gjort mål. En bra start för den nye tränaren som nog vill fortsätta på samma spår mot Celta Vigo.

Laget spelade även i tisdags i spanska cupen mot Atlético Madrid hemma på Mestalla. Matchen slutade 1-1 efter att Helder Postiga kvitterat i slutminuterna. Valencia spelade bra och Pizzi har fått fart på sitt lag direkt.

Kanske väljer tränaren att rotera i startelvan från cupmatchen men Valencia har flera bra spelare som Celta Vigo får se upp med. Jonas är en farlig anfallare som har gjort 8 mål på 15 matcher den här säsongen. Defensivt är Javi Fuego och Jéréemy Mathieu viktiga.

Celta Vigo:

Luis Enrique och hans spelare är nere på nedflyttningsplats och behöver poäng. Celta Vigo har lika poäng som Valladolid och det är bara fyra poäng upp till elfteplatsen. Några bra resultat och de himmelsblåas ligaposition kan förbättras. Närmast står Valencia för motståndet, men efter det kommer lättare motstånd som Espanyol och framför allt Real Betis i ett mycket viktigt bottenmöte.

Anledningen till Celta Vigo åkte nedåt i tabellen var att man förlorade sin senaste match med 0-3 mot Real Madrid, resultatet var dock lite för generöst eftersom de himmelsblåa gjorde en bra match och försvarade sig tappert. Charles hade två kanonlägen att ge sitt lag ledningen men anfallaren missade båda frilägena. Laget måste bli bättre på att göra mål och ta vara på sina lägen.

Något som Luis Enrique pratade om på presskonferensen efter matchen. Tränaren menade att laget missat ett bra tillfälle att få med sig minst en poäng från Santiago Bernabeu.
    − Jag tar med mig känslan av att vi kunde ha fått med oss något mer. Tills att de gjorde sitt första mål så hade vi de bästa chanserna, till och med när det stod 1-0 så skapade vi klara lägen. När du kommer in på motståndarnas planhalva så måste den där runda saken (bollen) in i nätet så att du gör fler mål än det andra laget, sa spanjoren enligt Football-España.com.

Enrique skämtade med den sista meningen men vet om allvaret att laget gör för några mål. Totalt har det blivit 21 mål på 18 matcher, varav 5 kom mot Málaga, vilket ger ett snitt på lite över ett mål per omgång. De himmelsblåa har inte gjort något mål alls i 8 matcher och det måste förbättras.

För Samuel Llorca har det kommit goda nyheter då han har återhämtat sig från sin svåra korsbandsskada som han ådrog sig på försäsongen. Backen har missat hela säsongen såhär långt men är nu ute från sjukstugan och kan spela matcher. Frågan är dock om Luis Enrique väljer att ta ut honom. Även David Costas och Andreu Fontás är friska igen och redo för spel mot Valencia.

På silly season-fronten är det klart att Jonathan Vila lånas ut till Beitar Jerusalem i Israel till sommaren. Där finns redan Andrés Túñez med ett förflutet i Celta Vigo och det är han som rekommenderat klubben för mittbacken. Det här öppnar upp en plats som Llorca kan utnyttja. På värvningsfronten ryktas det om en anfallare som kan göra några mål men hittills finns det inga riktigt konkreta namnförslag på spelare in.

Om matchen:

Celta Vigo är nere på nedflyttningsplats och måste ta sig därifrån. Laget har spelat bra under säsongen och lagkaptenen Borja Oubiña menar att de måste fortsätta tro på det de gör. Flera spelare har sagt att de tar med sig positiva saker från den senaste matchen och försvarsspelet såg bra ut där.

Förhoppningsvis kan de himmelsblåa spela lika bra i backlinjen och sätta sina chanser framåt. Men det blir svårt mot ett Valencia som verkar vara på gång efter att Pizzi tagit över som tränare. Celta Vigos startelva borde vara lik den mot Real Madrid eftersom laget gjorde en stabil insats.

Tränarduellen blir extra spännande eftersom Luis Enrique och Juan Antonio Pizzi spelade tillsammans i Barcelona. Båda kom till den katalanska klubben till säsongen 1996/97 och ställs nu mot varandra som tränare.

Vad: La Liga, omgång 19, Celta Vigo-Valencia.
Var: Vigo (Balaídos).
När: 18:00, 11/1-2014.
Tv: C More Fotboll, C More Live, C More Live HD.