Celta Vigo:

De himmelsblå möter Rayo Vallecano på söndagen och det är dags för Celta att börja ta poäng i bottenstriden. Nu närmast kommer flera viktiga matcher som Celta behöver vinna eller spela oavgjort i.
   Efter matchen mot Rayo möter de himmelsblåa Mallorca på bortaplan och sen Zaragoza på hemmaplan. De två sistnämnda lagen slåss också i bottenstriden och det är tre matcher där Celta måste ta poäng om laget ska stanna kvar i högsta divisionen.

Men nästa match är mot Rayo och Celta Vigo kommer till den efter en oavgjord match mot Barcelona. Lagkaptenen Borja Oubiña kvitterade i slutet av matchen till 2-2 och Celta fick en poäng. Tränaren Abel Resino beskrev matchen som viktig och en vändpunkt för klubben.
    - Vi kollapsade inte och istället för att ge upp efter att de gjorde 2-1 så gick vi för oavgjort och till med för seger. Spelarna insåg att de kan stå upp mot de bättre lagen och det är viktigare för mig än själva poängen. Det här kan bli en vändpunkt för oss, vi jobbade hårt och belönades för det, sa tränaren efter matchen.

I och med poängen tog Celta Vigo ett steg uppåt i tabellen och ligger på samma poäng som Mallorca. Försvarsspelet såg bättre ut mot Barcelona och Celta har nu gjort mål i sina sex senaste matcher. Mittfältaren Levy Madinda gjorde sin debut för A-laget i senaste matchen. Madinda har fått mer förtroende under Abel Resino och tagit chansen när Àlex López varit skadad. Men nu är den ordinarie mittfältaren tillbaka i truppen och borde starta helgens match.
   Andrés Túñez, Sergio Alvarez, Samuel Llorca och Hugo Mallo missar mötet mot Rayo på grund av skador. Anfallaren Iago Aspas är fortfarande avstängd.

Truppen till matchen är följande:
Roberto Lago, Borja Oubiña, Jonathan Vila, Álex López, Mario Bermejo, Danijel Pranjic, Gustavo Cabral, Javi Varas, Vadim Demidov, Carlos Bellvís, Chu Young-Park, Fabian Orellana, Toni Rodríguez, Quique de Lucas, Michael Krohn-Delhi, Augusto Fernández, Natxo Insa, Ruben Blanco, Jonny Castro och Levy Madinda.

Rayo Vallecano:

Rayo Vallecano gör en stabil och bra säsong där laget ligger i mitten av tabellen. I sin senaste match förlorade laget mot Malaga med 1-3 på hemmaplan. Laget har duktiga spelare som Javier Fuego, Leo Batistao och Andrija Delibasic.
   Bortalaget har haft varierande resultat den här säsongen, de har bland annat slagit Atletico Madrid med 2-1 men spelade oavgjort mot Deportivo La Coruña för några veckor sedan. Rayo kämpar om en plats för Europaspel nästa säsong och är tre poäng ifrån en Europa League-placering.
Men trots det har Madridklubbens tränare Pace Jemez inför matchen sagt att de inte har någon press på sig.
    - Vi tittar uppåt i tabellen och jag ser inte varför vi inte kan ta oss dit. Om vi skulle vända på tabellen och kämpa för vår överlevnad i ligan, det är press, säger Jemez.

Om matchen:

I det förra mötet mellan de båda lagen ledde Celta med 0-2 men Rayo vände och vann med 3-2. En straff i den 82:a matchminuten avgjorde matchen. För Celta gjorde anfallaren Iago Aspas två mål men han saknas till den här matchen. Istället måste någon annan spelare kliva fram och göra målen. I den senaste matchen var det de två defensiva mittfältarna Natxo Insa och Borja Oubiña som gjorde mål.
   Kanske kan ungdomsspelaren Santiago Mina intressera tränaren Resino. Mina spelar vanligtvis i B-laget och gjorde förra helgens hattrick. Anfallaren gjorde sin debut i A-laget tidigare under säsongen mot Getafe men han är tyvärr inte uttagen till den här omgången. Troligen startar Mario Bermejo eller Chu Young-Park som ensam anfallare för Celta. Annars kan vi nog förvänta oss den startelvan som spelat de senaste matcherna, där Gustavo Cabral går in som mittback istället för Andrés Túñez.

Var: Estadio Balaídos (Vigo).
När: 7/4-2013.
Tid: 12:00.
TV: C More Sport och C More Live.
Vad: Omgång 30 av Primera División.