Celta Vigo:

Celta Vigo inledde spanska ligan med en 2-1-seger mot Levante, men spelet haltade lite grann trots en spelare mer under 85 minuter. Anfallet såg lite långsamt ut, men Iago Aspas slog in det avgörande målet.

Två tråkiga saker i premiärmatchen mot Levante var att Rubén Blanco och Gustavo Cabral skadade sig. Den förstnämnde verkar bli borta minst 8-10 veckor och det är riktigt tråkigt för den unge målvakten som kämpade om förstaplatsen mellan stolparna. Mittbacken fick problem med sitt högra knä men ska sedan i onsdags ha tränat på som vanligt med laget.

Under veckan höll presidenten Carlos Mouriño en presskonferens för att informera om Celta Vigos verksamhet. Hela talet finns på CeltaTV och presidenten sa bland annat att klubbens ekonomi är bra och att skulderna är borta, att byggandet av det nya högkvarteret, när det påbörjats, kommer att ta nio månader och att det kommer finnas en affär från Adidas på bottenvåningen som ska sälja Celta Vigo-saker.

Presidenten betonade även att ungdomsverksamheten fortsatt är viktig för Celta Vigo och att man fortsätta att utveckla sina fotbollsskolor runt om i världen. Angående förstalaget sa Mouriño att det är en ung trupp med mycket glädje och att målet för säsongen är att komma bättre än tia.

Mouriño kommenterade även transferfönstret med att Nolito är nöjd i Celta Vigo och att ingen målvakt kommer att köpas in trots Blancos skada. Presidenten sa också att klubben jobbar för att ta in några spelare och under torsdagen kom rapporter i flera serbiska medier om att ”de himmelsblåa” lagt ett bud på den offensive mittfältaren Mirko Ivanic som spelar för Vojvodina, samma klubb som Nemanja Radoja kom från.

21-åringens kontrakt går ut nästa år och ska även ha ett erbjudande från den turkiska klubben Bursaspor. Celta Vigo letar efter en offensiv mittfältare och det här kan vara en spelare som förstärker laget.

Under veckan har Eduardo Berizzo och hans spelare förberett sig inför matchen mot Rayo Vallecano för efter helgen tar den spanska ligan en paus för att det blir landslagsuppehåll. Celta Vigo ska då på onsdagen den andra september spela en vänskapsmatch mot Racing Club Ferrol.

Laget får dock klara sig utan Levy Madina som blivit uppkallad av Gabon för att spela två vänskapsmatcher och Daniel Wass ska representera Danmark i två EM-kvalmatcher.
 
Förutom Rubén Blanco är alla spelare tillgängliga mot Rayo Vallecano.

Preliminär startelva:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Daniel Wass, Augusto Fernández, Pablo Hernández;
Fabián Orellana, Iago Aspas, Nolito.

Rayo Vallecano:

Under slutet av förra säsongen ryktades Paco Jémez bort från Rayo Vallecano men tränaren valde att förlänga sitt kontrakt och är redo för en ny säsong. Som vanligt har huvudstadsklubben gjort om rejält i truppen under sommaren och det är upp Jémez att få ihop laget.

Kvar i laget finns duktige Roberto Trashorras som styr mycket på mittfältet. En annan spelare som Celta Vigo får se upp med är starke anfallaren Manucho.
I första omgången spelade Rayo Vallecano 0-0 mot Valencia och tog en viktig poäng.

Om matchen:

Det här blir första hemmamatchen för Celta Vigo för den här säsongen och för att fira det kommer klubben även att anordna olika aktiviteter innan mötet med Rayo. Från klockan fyra på eftermiddagen kommer kunna att roa sig och sedan uppträder musikern Miguel Costas.

Förhoppningsvis bidrar det här till en god stämning på Balaídos och att fansen kan hjälpa Celta Vigo mot seger. Gustavo Cabral har inför matchen sagt att ”de himmelsblåa” måste spela sin stil och inte låta Rayo Vallecano få ha för mycket av bollen.

Vad: Spanska ligan, omgång 2, Celta Vigo-Rayo Vallecano.
Var: Estadio Balaídos (Vigo).
När: lördag, 22:00, 29/8-2015.
Tv: Ingen svensk kanal sänder matchen.