Celta Vigo:

Det är dags för sista matchen för 2013 och de himmelsblåa ställs mot Osasuna i en viktigt fajt för bottenstriden. Celta Vigo behöver en seger och tre poäng som kan ta laget bort från nedflyttningsplatserna.

Celta Vigo kommer från en tuff period då man har 0-7 och två utvisningar på de två senaste matcherna. Förra helgen mot Valladolid blev det förlust med 0-3 efter att Charles blivit utvisad och Javi Guerra gjort hattrick. I veckan mot Athletic Bilbao i Copa del Rey blev det storförlust med 0-4 efter att Hugo Mallo fått det röda kortet.

De himmelsblåa vann sin senaste hemmamatch i ligan mot Almería, det var första segern på Balaídos den här säsongen efter en historisk dålig start på säsongen.
Förhoppningsvis kan det bli en till seger i det här viktiga mötet. 2014 inleds med två svåra omgångar mot Real Madrid och Valencia så tre poäng här skulle vara riktigt skönt innan man äter julskinka och öppnar paket.

Charles blev utvisad förra helgen efter två billiga gula kort och Celta Vigo överklagade avstängningen men fick inget gehör och anfallaren får inte spela. Även Hugo Mallo är avstängd efter att ha samlat på sig fem gula kort. Två avbräck som kommer att märkas, speciellt högerbacken som startat alla ligamatcher utan en hittills under säsongen.

Troligen ersätter Jon Aurtenetxe eller Jonny Castro i backlinjen men vem som spelar längst fram är svårare att säga. Santi Mina har haft skadeproblem i veckan men ska kunna spela, även Mario Bermejo finns som ett alternativ. Preliminär startelva är:

Yoel Rodríguez,
Jonny Castro, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jon Aurtenetxe.
Álex López, Borja Oubiña, Rafinha
August Fernández, Santi Mina, Nolito.

Osasuna:

Osasuna kämpar, liksom Celta Vigo, i botten av La Liga och har 14 poäng efter 16 spelade omgångar. Med det ligger laget på nedflyttningsplats. Men förra helgen tog laget en viktig poäng när man spelade 2-2 mot Real Madrid och gjorde en bra match. Laget hade en del boll och Oriel Riera gjorde båda målen. Anfallaren har ett förflutet i Celta Vigo och har bland annat gjrot 64 matcher för de himmelsblåas B-lag.

Tidigare i veckan gick Osasuna vidare i Copa del Rey efter att ha spelat 1-1 mot Malaga i det andra mötet. Laget kommer därför ifrån en bra period och kan nog ha fått lite självförtroende. Bortalaget kommer att kämpa och göra allt för minst en poäng på Balaídos.

Osasuna har tidigare haft svårt på Balaídos, de har bara 1 vinst och 4 oavgjorda på 18 besök. I mål har man duktige Andrés Fernández som spelat i klubben sedan 2007 och är en bra målvakt.  

Om matchen:

Luis Enrique har stor respekt för Osasuna och sagt att det kommer att bli en tuff match. Vid en seger går bortalaget förbi Celta Vigo i tabellen så det är mycket som står på spel. Vi kan nog förvänta oss en svår match där de himmelsblåa har det mesta av bollen, men svårt att skapa något framåt.

Osasunas tränare Javi Garcia har sagt att Celta Vigo är ett farligt lag som vill dominera spelet.
    − De spelar bra fotboll och vi måste göra en komplett match om vi vill vinna. Mina spelare måste spela med intensitet och det skulle vara fantastiskt med en seger innan juluppehållet, säger Garcia enligt Football-España-com.

Vad: La Liga, omgång 17, Celta Vigo – Osasuna.
Var: Balaídos (Vigo).
När: 21:00, 22/12-2013.
Tv: C More Fotboll, C More Live, C More HD.