Celta Vigo:

Celta Vigo är inne i tuffare spelperiod med tre matcher på åtta dagar. I söndags ställdes man mot Real Madrid, ikväll kommer Málaga på besök och på måndag möter man Almería.

I helgens match mot Real Madrid stod Celta Vigo för en väldigt bra insats och tog ledningen genom Nolito, men man förlorade till slut med 2-4. Trots det tar ”de himmelsblåa” med sig mycket positivt från mötet och efteråt har snacket varit om en utebliven straff som bland annat Joaquín Larrivey tyckte att man borde ha fått.

Celta Vigo är i god form efter tre segrar innan dess när Málaga kommer på besök. Matchen är viktig för sjunde platsen som troligen blir sista placeringen för att ta sig till spel i Europa.

Andalusierna innehar platsen just nu på samma poäng som Athletic Bilbao som igår spelade oavgjort mot Real Sociedad. Celta Vigo ligger fem poäng efter men en seger mot Málaga skulle öka chansen att avancera i tabellen.

Frågan är i vilket skick spelarna är i efter söndagens match mot Real Madrid, men det troliga är att Berizzo upprepar samma elva från den matchen. Bland annat Santi Mina ska ha varit lite överansträngd men återhämtat sig.

Tränaren får dock klara sig utan Nemanja Radoja som opererades under onsdagsmorgonen och förväntas vara borta i fyra veckor. Även Carles Planas och Borja Oubiña är skadade och missar matchen, medan Levy Madinda lämnades utanför truppen.

Preliminär startelva:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Augusto Fernández, Michael Krohn-Dehli;
Fabián Orellana, Santi Mina, Nolito;
Joaquín Larrivey.

Málaga:

Málaga har gjort en bra säsong under nye tränaren Javi Gracia och ligger inför en kommande omgången på sjundeplats. Andalusierna slåss framför allt med Athletic Bilbao om vad som kan komma att bli sista platsen till Europa, men även Celta Vigo vill ha något att säga till om där.

Garcia tog över laget i somras och gjort ett bra jobb. Tränaren har lovat förändring i startelvan mot Celta Vigo eftersom Málaga inte har vunnit någon match på över en månad. Bland annat har man förlorat mot Eibar och Rayo Vallecano.

Málaga har flera intressanta spelare som bland annat Sergi Darder, Nordin Amrabat och Samu Castillejo. Laget verkar dock få klara sig utan viktige mittfältaren Ignacio Camacho som inte helt återhämtat sig från en skada.

Om matchen:

Berizzo har inför matchen mot Málaga sagt att han vill att spelarna ska ha samma intensitet och anda som mot Real Madrid. Tränaren tror att det kan bli en öppen tillställning mellan två lag som vill ha bollen.

Vad: Spanska ligan, omgång 34, Celta Vigo-Málaga.
Var: Estadio Balaídos.
När: onsdag, 20:00, 29/4-2015.
Tv: C More Live 4.