Celta Vigo:

De senaste veckorna har varit tunga för Celta Vigo med fyra raka förluster i ligan och torsk i den första matchen mot Las Palmas. Ö-laget vann med 2-1 och har därmed övertaget när returen spelas imorgon.

Santi Minas straffmål i slutet av matchen höjde hoppet rejält och Celta Vigo har fortfarande en god chans att vända underläget. Men för att göra det måste ”de himmelsblåa” bryta sin måltorka där det bara blivit ett mål på de fem senaste matcherna.

För att väcka laget och bryta den dåliga formen gjorde Eduardo Berizzo om en hel del i startelvan i helgens ligamatch mot Málaga. Det gav dock inte mycket effekt eftersom Celta Vigo förblev mållösa och andalusierna vann med 1-0. Men ”de himmelsblåa” fick två mål tveksamt bortdömda och borde ha fått minst en poäng då.

Celta Vigo behöver ha lite tur och få en boll i mål, känna medvind och komma in i samma rytm som man hade i början av säsongen när det mesta gick bra för klubben. Förhoppningsvis händer det mot Las Palmas och ”de himmelsblåa” går vidare i cupen.

Till matchen är Gustavo Cabral osäker till spel efter sin skada men är med i truppen. Några som dock inte är med är David Costas, Levy Madinda, Borja Fernández och Borja Oubiña.

Berizzo har sagt att cupen alltid varit en prioritet för laget och är det fortfarande. Tränaren ser morgondagens match som en chans att bryta den dåliga formen och börja vinna igen. Men argentinaren har även berömt motståndarna och sagt att det blir ett svårt möte.

Preliminär startelva:

Rubén Blanco;
Hugo Mallo, Sergi Gómez, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Augusto Fernández, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Fabían Orellana, Joaquín Larrivey, Nolito.

Las Palmas:

Det är ett lag i god form som kommer till Estadio Balaídos. Las Palmas leder Segunda División efter 17 spelade omgångar och jobbar för uppflyttning. I helgen vann man mot Recreativo med 4-2 och bland annat stod Nauzet Alemán för ett riktigt snyggt mål på en frispark.

Las Palmas är ett bra lag som inte ska underskattas. Klubben leds av Paco Herrera som återvänder till gammal mark då han tränade Celta Vigo i tre år fram till 2013 då han fick sparken.

Det blir nog ett ganska kärt återseende för den gamle tränaren som fortfarande är omtyckt på Balaídos eftersom det var han som tog tillbaka ”de himmelsblåa” till den spanska högsta divisionen. Men de goda känslorna kan avbrytas om inte Celta Vigo vänder 1-2-underläget från den första matchen och går vidare i spanska cupen.

Tränaren har inför matchen sagt att han hoppas på en seger och att spelarna ska njuta av sådana här möten.

Om matchen:

Las Palmas är ett defensivt inriktat lag och Celta Vigo måste ha tålamod för att bryta ned sina motståndare. Skärpan i avsluten har varit alldeles för dålig de senaste veckorna och måste bli mycket bättre. Det blir nog en svår och tuff match på Balaídos.

Vad: Spanska cupen, Celta Vigo-Las Palmas.
Var: Estadio Balaídos (Vigo).
När: tisdag, 20:00, 16/12-2014.
Tv: C More Live.