Celta Vigo:

Celta Vigo tog i den senaste omgången en lite överraskande seger på bortaplan mot Real Betis. Luis Enrique sa efter matchen att det var små marginaler som avgjorde matchen men att det var en underbar seger för de ljusblåa. Nolito och Charles gjorde målen i 1-2 segern och anfallaren har gjort det bra i säsongsinledningen.

Nyförvärvet från Almeria gjorde mål i premiären mot Espanyol och står på två fullträffar på lika många matcher. Hittills ser Charles och Luis Enriques nya projekt lovande ut. Passningsspelet och tekniken har utvecklats.

I mål har den nye tränaren valt att satsa på Yoel Rodriguez och det troliga är att han fortsätter mellan stolparna även mot Granada. I backlinjen har Hugo Mallo
startat ute till höger efter sin svåra skada. Nyförvärvet Andreu Fontás och Gustavo Cabral agerat mittbackslås. Till vänster har Toni fått förtroende, lite överraskande eftersom han i början av sommaren ryktades vara på väg bort från klubben.Mot Granada kan Jon Aurtenetxe göra sin debut efter att ha tränat med klubben i en vecka. Det skulle innebära att Toni får sätta sig på bänken.

På mittfältet är Borja Oubiña avstängd efter att redan ha samlat på sig för många gula kort. Frågan är vem som ersätter honom som ”pivote”. Andreu Fontás kan spela där men han har gjort det bra i backlinjen och Álex López brukar spela lite längre fram på planen. Två namn som nämns som ersättare är Javi Rey och Levy Madinda. Den sistnämnda är det mest troliga alternativet.

Resten av laget ser nog ut som det har gjort i de två första matcherna med Augusto Fernández, Michael Krohn-Delhi, Álex López, Charles och Nolito. Enda nyförvärvet som inte har startat är Rafinha, men mittfältaren har fått hoppa in i båda matcherna såhär långt. Mot Espanyol gjorde Barcelona B-spelaren det bra.

Celta Vigo fortsätter att förlänga med sina unga talanger. I veckan skrev Levy Madinda på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2017. Dessvärre har de senaste dagarna inte varit lika roliga för en annan talang i klubben. Santi Mina skadade sig och blir borta från spel upp emot två veckor.

Charles har haft ont i veckan men har tränat som vanligt med laget från och med i torsdags. Han ska kunna spela mot Granada. Två som däremot fortfarande är skadade är Samuel Llorca och Mario Bermejo. Även Jonathan Vila missar lördagens drabbning efter en skada i högerfoten under fredagens träning. Hur allvarligt det är återstår att se.
 
Granada:

Granada ser spännande ut den här säsongen med en del intressanta nya spelare. Unge backen Alexandre Coeff har lånats in från Udinese, som har samma ägare, och verkar lovande. Han har gjort några landskamper för Frankrikes U21-landslag och i backlinjen finns sedan tidigare duktige Guilherme Siqueira som under sommaren ryktades vara på väg till Real Madrid. Manuel Iturra är också ny och ett bra nyförvärv.

Framåt har klubben intressanta spelare som Riki, Piti och den korte argentinaren Diego Buonanotte. Celta Vigos backlinje har haft det tufft ibland och kan nog få jobba en del i den här matchen.

Klubben vann i premiären mot Osasuna med 2-1 men förlorade i sin senaste match mot Real Madrid 0-1 efter att Karim Benzema gjort mål för huvudstadslaget.

Om matchen:

Inför den tredje omgången ligger nära varandra i tabellen och det kan bli en jämn match. Celta Vigo har hemmaplan och borde kunna göra en bra match. Luis Enrique och hans spelare vill fortsätta på samma sätt med samma spel som i tidigare matcher.