Celta Vigo:

Celta Vigo fortsätter att ha stora problem i ligan och nu är det bara fem poäng ned till strecket. Om kräftgången fortsätter kan ”de himmelsblåa” på allvar bli indragna i bottenstriden och det vill man inte.

Laget har inte vunnit i ligaspelet sedan början av november och på de 9 senaste har Celta Vigo bara tagit 2 av 27 möjliga poäng och gjort 1 mål. Ett alldeles för dåligt facit och målskyttet har varit det största problemet.

Förra helgen förlorade man mot Espanyol med 0-1 efter att Felipe Caicedo avgjort med ett sent mål. En oerhört tung förlust som måste påverkat spelarna och innebar att förbannelsen fortsatte.

Klubben försöker ta nya poäng och förhoppningsvis kan den efterlängtade segern komma mot Getafe på måndag. Tränaren Eduardo Berizzo har sagt att han fortfarande känner att han har alla spelares förtroende och att han vet om den kris som klubben befinner sig i.

Till måndagens match saknar Celta Vigo viktige mittbacken Andreu Fontás som samlat på sig fem gula kort och är avstängd. Annars är Hugo Mallo och Borja Oubiña fortfarande skadade medan Levy Madinda är iväg och spelar Afrikanska mästerskapen för Gabon.

Preliminär startelva:

Sergio Álvarez;
Jonny Castro, Gustavo Cabral, Sergi Gómez, Jonny Castro;
Augusto Fernández, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Fabián Orellana, Joaquín Larrivey, Nolito.

Getafe:

Getafes säsong går inte som de har tänkt sig. Klubben dras med ekonomiska problem och de flesta värvningar som gjordes under sommaren kom gratis samtidigt som lagets kanske största namn Miguel Moyá såldes.

För ett tag sedan sålde Getafe sin tränare Cosmin Contra till den kinesiska Guangzhou R&F. Man brukar höra om spelare som säljs, men klubben behöver pengar så och kunde inte tacka nej till de fyra miljoner euro som erbjöds.

Contra gjorde ett bra jobb i Getafe, rumänen trivdes och räddade klubben från nedflyttning förra säsongen. Det gör försäljningen ännu mer besynnerlig och ny tränare är bekante Quique Sánchez Flores som brukar vara charmig och kunna få med sig fansen på sin sida. Kanske kan han använda de nya pengarna till några värvningar i januarifönstret.

Den nye tränaren står inför en tuff uppgift. Getafe ligger inför helgens omgång på femtonde plats i ligan med fyra poäng mindre än Celta Vigo. Men det finns bra spelare i laget som bland annat duktige Vicente Guaita i mål och Naldo i försvaret. På mittfältet spelar Pablo Sarabia och offensivt kan Ángel Lafita hota Celta Vigos försvar.

Vad: Spanska ligan, omgång 20, Getafe-Celta Vigo.
Var: Coliseum Alfonso Perez (Madrid).
När: måndag, 20:45, 26/1-2015.
Tv: C More Live och C More Sport.