Celta Vigo:

I den inledande matchen ställs Celta Vigo mot samma lag som man slog i den sista omgången förra säsongen. En seger som räddade kontraktet i ligan men nu ser klubben framåt. Den nye tränaren Luis Enrique har ingjutit nytt hopp i laget och hos fansen. Ett projekt har påbörjats och den första större prövningen sker ikväll.

Espanyol står för motståndet och det vore kul med en bra start på säsongen för Celta Vigo. Inte bara för tre poäng utan även för att klubben fyller 90 år den 23:e augusti. Födelsedagen kommer att firas innan matchen genom att klubben ska ha ha olika spektakel för fansen på plats och några överraskningar har utlovats.

Efter firandet drar själva matchen igång på Balaídos och det kommer bli intressant att se vem Enrique väljer som målvakt. Det är tuff konkurrens mellan Rubén Blanco, Sergio Alvarez och Yoel Rodriguez. Alla har gjort det bra under försäsongen men det troliga är att någon av de två sistnämna tar plats mellan stolparna.

I backlinjen finns nyförvärven Andreu Fontas och Jon Aurtenetxe som båda troligen startar. Till höger tar nog Hugo Mallo plats och det ska bli kul att se ytterbacken igen efter hans skada.

De andra nyförvärven Nolito, Charles och Rafinha finns nog även de i startelvan.Rafinha ådrog sig en hjärnskakning i början av augusti och har tagit det lugnt sedan dess. Men nyförvärvet ska vara redo för spel mot Espanyol och kan göra sin debut i den ljusblåa tröjan.

Även Borja Oubiña har haft lite problem efter sin skada i en träningsmatch i början av augusti. Men lagkaptenen har tränat med laget de senaste dagarna och ska vara redo för spel. Jonny Castro överansträngde en ljumske under försäsongen och har fått köra individuell träning men ska kunna värma upp med de andra spelarna igen under matchdagen. Det som dock är klart är att Mario Bermejo och Samuel Llorca missar mötet med Espanyol på grund av skador.

I och med att Abel Resino fick lämna klubben och Luis Enrique tog över har Celta Vigo haft tre tränare det här året. Paco Herrera inledde 2013 och sedan dess har de två andra nämnda herrarna lett laget. Det här kan ha påverkat spelarna och klubben eftersom tränarna kanske skiljer sig åt samt använder olika arbetsmetoder. Andrés Túñez säger i en intervju till Faro de Vigo att han tycker att alla tre tränarna har haft liknande spelfilosofier med några skillnader. Flera spelare har dock pratat om att laget behöver tid och tålamod eftersom Enrique vill införliva en ny spelstil. 
 
Espanyol:

Espanyol är en klurig motståndare och är ett stabilt mittenlag i La Liga. Tränaren Javier Aguirre tog över klubben i november förra året och tog då upp laget från nedflyttningsplats. Nu ska mexikanen bygga vidare och utveckla laget.

Det kan bli en jämn match och Espanyol har gjort det bra under sin försäsong, bland annat spelade man 1-1 mot Tottenham. Laget hann även med en storseger över Val d’Aran och att spela oavgjort mot franska Montpellier i några av sina träningsmatcher.

Bortalaget har tappat viktige mittfältaren Joan Verdú men Celta Vigo får se upp för Sergio Garcia som kan vara jobbig att möta. Tillsammans med Christian Stuani bildar lagkaptenen en farlig dou offensivt sett. I backlinjen är Hector Moreno kvar och han styr mycket där bak.

Om matchen:

Celta Vigo vill bryta ett dystert facit. Laget har inte vunnit sin första ligamatch på Balaídos för säsongen hemma på åtta år. Senast de ljusblåa vann var den 27:e
augusti 2005 när man slog Malaga med 2-0 efter mål av den gamle idolen Gustavo Lopez och Fernando Baiano.

Flera spelare har uttalat sig om att det är viktigt att få en bra start på säsongen genom en seger. Förhoppningsvis blir det tre poäng och laget kan då bygga vidare på den vinsten. För att det ska bli så blir Charles viktig på topp. Under försäsongen har Celta Vigo haft svårt att göra mål och gått mållösa från flera träningsmatcher. Det måste ändras om laget ska vinna i premiäromgången.